Energieverbruik in iOS: let op je iPhone-batterij

© PXimport

Energieverbruik in iOS: let op je iPhone-batterij

Geplaatst: 4 mei 2018 - 05:03

Aangepast: 24 november 2022 - 13:07

Ronald Smit

iOS is een besturingssysteem specifiek voor mobiele apparaten ontworpen. Niet verwonderlijk dus dat er diverse mogelijkheden in verstopt zitten om het energieverbruik te beperken waar mogelijk. Zelf kan je er ook nog flink wat aan sleutelen. Hier zijn tips om de accuduur van je iPhone flink te verlengen.

Mobiele apparaten als de iPhone, iPad en iPod Touch draaien het grootste deel van de dag op batterijspanning. En die onderdelen hebben als standaard eigenschap dat ze gedurende het gebruik leeg raken. Afhankelijk van de apps die je draait, de helderheid van het scherm en ook het aantal belminuten gaat dat sneller of langzamer. En ook bevatten de mobiele apparaten 'stiekeme' energieslurpers in de vorm van apps die op de achtergrond bijvoorbeeld regelmatig nieuwsfeeds checken of mail ophalen. Juist daar valt winst te behalen door het temmen van dergelijke apps. Maar we gaan allereerst eens kijken welke apps precies het meest van je batterij opslorpen. Tik daarvoor op Instellingen en dan op Batterij. Je ziet - na even wachten - een lijstje met apps verschijnen; de meeste energie vergende exemplaren staan bovenaan. Als periode kan gekozen worden uit Afgelopen 24 uur of 7 dagen. De laatste optie geeft eigenlijk het best inzicht in je gemiddelde gebruik, terwijl je de eerste optie het best kan gebruiken als je accu ineens wel heel snel om onverklaarbare redenen is leeggeraakt.

© PXimport

Besparen in geval van nood

De iPhone beschikt over een extra virtuele schakelaar in het Batterij-paneel. Door het exemplaar achter Energiebesparingsmodus aan te zetten doe je langer met een accu die te snel ontlaadt zonder een stopcontact in de buurt te hebben. Overigens: als het batterijpercentage onder een bepaalde waarde komt, word je aan deze optie herinnerd. Niet vergeten de schakelaar ook weer uit te zetten als je telefoon weer geladen is, want anders worden allerlei achtergrondtaken niet meer afgehandeld. Een andere vermeldenswaardige schakelaar is overigens die achter Batterijpercentage. Door 'm aan te zetten zie je niet alleen een pictogram van een batterij, maar ook het exacte percentage dat nog resteert. Vaak net wat duidelijker.

Temmen

Veel apps staan standaard na het installeren ingesteld op allerlei 'nevenactiviteiten'. Nu is het mooi als bijvoorbeeld een nieuwsapp een bericht bij belangrijk nieuws toont, bij een spelletje zijn al die achtergrondactiviteiten alleen maar zonde van je energieverbruik. Temmen van al die verborgen activiteit is eenvoudig te regelen. Tik in de app Instellingen op Algemeen en dan op Ververs op achtergrond. Per app kan je nu middels een schakelaar aangeven of deze wel of niet op de achtergrond actief mag zijn. Van heel veel apps kan je deze schakelaar zonder meer op uit zetten zonder dat dit ook maar tot enig functieverlies leidt. Het levert weer wat extra belminuten op!

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000