Dit zijn de nieuwe smartphones en smartwatches van Samsung

© Rens Blom

Dit zijn de nieuwe smartphones en smartwatches van Samsung

Geplaatst: 10 juli 2024 - 13:01

Rens Blom

Samsung brengt nieuwe smartphones uit die klappen of vouwen. Er verschijnen ook nieuwe oordopjes, smartwatches en een heuse slimme ring die je gezondheid meet. ID.nl kon de nieuwe producten voorafgaand aan de aankondiging alvast bekijken op het Samsung-kantoor. We zetten ze, inclusief prijzen, op een rijtje.

Samsung Galaxy Watch Ultra

In navolging van Apple komt nu ook Samsung met een Ultra-smartwatch. De Galaxy Watch Ultra heeft een robuuster (titanium) ontwerp dan voorgaande Samsung-smartwatches, is waterdicht tot 100 meter diepte en kan tegen extreme temperaturen (-20 tot +55 graden Celsius) en hoogtes (-500 meter diep tot 9000 meter hoog). Het ronde scherm zit verpakt in een meer vierkante horlogekast.

Dit zijn de nieuwe smartphones en smartwatches van Samsung-B6p88MOyTS20QoACbDGFkg

© Rens Blom

De Watch Ultra heeft een rond scherm in een subtiel hoekige behuizing.

De smartwatch draait op Googles Wear OS 5-besturingssysteem en moet in de ‘accubesparende sportmodus’ 48 uur meegaan. In de reguliere accubesparende modus is dat maximaal 100 uur. Samsung geeft hoog op van de mogelijkheden om je sportactiviteiten en gezondheid bij te houden.

Je koopt de Galaxy Watch Ultra voor een adviesprijs van 699 euro.

Samsung Galaxy Watch 7

Wie de Galaxy Watch Ultra te serieus en/of te duur vindt, kan de Galaxy Watch 7 overwegen. Die lijkt qua ontwerp meer op oudere Samsung-smartwatches, inclusief rond scherm. Het horloge is waterdicht tot 50 meter, draait ook op Wear OS 5, is uitgerust met allerlei gezondheidsfuncties en gaat volgens een woordvoerder in de accubesparende modus tot 48 uur mee op een accubeurt.

Dit zijn de nieuwe smartphones en smartwatches van Samsung-KkmBA90ST0mfCoN7rQklbg

© Rens Blom

De Watch 7-serie naast de Watch Ultra (oranje, rechts).

De Watch 7 is te koop in het formaat 40 of 44 mm, voor de kleinere en grotere pols. Deze horloges kosten 319 en 349 euro en ondersteunen alleen bluetooth. Voor een versie die ook met 4G overweg kan – en dus zonder smartphone werkt – betaal je 50 euro extra.

0

Powered by

logo

Nieuwe oordopjes met lichtjes

Naast twee nieuwe smartwatches komt Samsung ook met twee nieuwe modellen bluetooth-oordopjes. Dit zijn de Galaxy Buds 3 Pro en goedkopere Buds 3. Beide setjes zijn IP57 water- en stofbestendig. De Pro-oordopjes hebben een kleine lichtstrip die om verschillende redenen kan oplichten, bijvoorbeeld als het oordopje in een donkere ruimte op de grond is gevallen. Zo vind je hem makkelijker terug.

De Buds 3 kosten 179 euro, de Buds 3 Pro 249 euro.

Dit zijn de nieuwe smartphones en smartwatches van Samsung-SBVws-FNTO2tHGQs7HQ8YA

© Rens Blom

De nieuwe oordopjes hebben een meer puntig ontwerp.

Slimme ring nog niet naar Nederland

Begin dit jaar gaf Samsung een eerste hint dat het merk werkt aan zijn eerste slimme ring. Die Galaxy Ring oogt als een traditionele, minimalistische ring, maar meet ondertussen je stappen, hartslag, slaap en andere activiteiten en gezondheidsfuncties. Statistieken zie je terug in de bijbehorende smartphone-app. De Ring gaat tot zeven dagen mee op een acculading. Samsung lanceert de slimme ring deze zomer in verschillende landen, maar nog niet in Nederland.

Nieuwe klaptelefoon: Galaxy Z Flip 6

Samsung, Motorola, Oppo en andere merken maken alweer jaren smartphones met een groot scherm dat je kunt dichtklappen om een kleiner scherm op de buitenkant te gebruiken. De Samsung Galaxy Z Flip 6 moet betere foto’s en video’s maken en heeft een grotere accu dan zijn voorganger. Dat leidt niet tot extra gewicht: de smartphone is exact even zwaar als zijn voorganger.

Dit zijn de nieuwe smartphones en smartwatches van Samsung-CUuR1G_mSHKsdf3_nt3wxw

© Rens Blom

Het scherm aan de voorkant.

Het scherm aan de buitenkant is nog steeds bijna vierkant en toont aardig wat informatie. Je kunt er widgets op plaatsen, bijvoorbeeld met je agenda-afspraken, hoe je geslapen hebt en het weerbericht voor vandaag. Je kunt er ook verschillende favoriete apps plaatsen om die te openen zonder dat je de telefoon open hoeft te klappen. Je kunt de Z Flip 6 ook half opengeklapt neerzetten om bijvoorbeeld op afstand een groepsfoto te maken.

Dit zijn de nieuwe smartphones en smartwatches van Samsung-B2_ruMRVTeKfhutUj4Or2A

© Rens Blom

Opengeklapt is de Z Flip 6 net een normale smartphone.

De telefoon draait op Android 14 en krijgt zeven jaar updates, zowel Android-upgrades als beveiligingsupdates. Het updatebeleid van deze Samsung is op die manier identiek aan dat van de Galaxy S24-serie en hoort samen met dat van Google en Apple bij de top.

Het toestel heeft 12 GB werkgeheugen en minimaal 256 GB opslagcapaciteit. Je betaalt er een adviesprijs van 1199 euro voor.

Vouwen maar: Galaxy Z Fold 6

Ook de vouwbare smartphone is inmiddels best ingeburgerd in ons land. Samsung is inmiddels toe aan alweer de zesde generatie: de Z Fold 6. Dit toestel heeft een scherm voorop en een groter, meer vierkant scherm van 7,6 inch aan de binnenkant. Hij lijkt veel op de Z Fold 5 van vorige zomer, maar is 14 gram lichter (en weegt nu 239 gram), dunner en heeft een iets breder scherm. Dat zijn op papier belangrijke aandachtspunten om de vouwbare telefoon prettiger in gebruik te maken.

Dit zijn de nieuwe smartphones en smartwatches van Samsung-OK10gEfyTnCxa-K5FpAJWg

© Rens Blom

Het scherm aan de voorzijde van de Galaxy Z Fold 6.

Het grootste verkoopargument van deze smartphone blijft natuurlijk het grote scherm aan de binnenkant. Op dit scherm heb je simpelweg meer ruimte om een artikel te lezen, spelletjes te spelen en foto's en video's te kijken. Met een los verkrijgbare S Pen kun je onder meer (aan)tekeningen maken.

Dit zijn de nieuwe smartphones en smartwatches van Samsung-L08lPlPkRZuIgA9BYkk8nQ

© Rens Blom

Opengeklapt kijk je tegen een groter, meer vierkant scherm aan.

Het toestel heeft de nieuwste en beste specificaties van het moment. Denk aan een Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 ‘For Galaxy’-processor, 12 GB werkgeheugen en zeven jaar softwareondersteuning. De adviesprijs start bij 1999 euro – wat 100 euro meer is dan de Z Fold 5 vorig jaar kostte.

Houd ID.nl in de gaten voor reviews van de uiteenlopende producten.

0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten