Bluetooth uit op je iPhone, maar nu écht

© PXimport

Bluetooth uit op je iPhone, maar nu écht

Smartphone & tablet

Geplaatst: 16 april 2018 - 07:15

Aangepast: 24 november 2022 - 13:06

Ronald Smit

Ook in iOS 11 op je iPhone is (natuurlijk) een optie om bluetooth uit te schakelen aanwezig. Maar de meest voor de hand liggende zorgt helaas niet voor een blijvende uitschakeling. Daarvoor is een andere werkwijze noodzakelijk.

Bluetooth is een draadloze communicatiemethode voor de korte afstand. Het werkt met relatief lage snelheden, maar is wel voldoende voor het streamen van (gecomprimeerde) audio naar bijvoorbeeld een draadloze hoofdtelefoon. Daarnaast gebruikt Apple het voor AirDrop, een techniek om via wifi en bluetooth gegevens snel van het ene i-apparaat naar het andere over te hevelen. Denk aan bijvoorbeeld een setje foto's of iets dergelijks. Ook macOS doet tegenwoordig aan Airdrop mee, maar dat terzijde. Waar het om gaat is dat Bluetooth best veel gebruikt wordt. En mogelijk ongemerkt ingeschakeld blijft. Zonde, want dat kost alleen maar kostbare energie uit je accu. En ook loop je een risico op Bluetooth-hackers. Uitzetten bij niet gebruiken is dus een logische gedachte. De meest voor de hand liggende methode is die waarbij je vanaf de onderrand van je iPhone-, iPod Touch- of iPad-scherm naar boven veegt. Je ziet dan het 'control center' verschijnen. Met daarin een uitnodigende Bluetooth-knop. Staat bluetooth aan, dan schakel je het hiermee uit. Maar niet heus.

© CIDimport

Echt uit

Vreemd genoeg denkt Apple dat je bluetooth in het control panel per ongeluk uit hebt gezet. De volgende dag in de ochtend wordt het namelijk weer automatisch aangezet om je 'vergissing' te corrigeren. Vervelend, want dit is natuurlijk tamelijk onverwacht gedrag. Gelukkig is er wel een oplossing voor dit mankementje. Start de app Instellingen en schakel daar onder Bluetooth deze optie met de daarvoor bestemde schakelaar definitief uit. Blijf echter een oogje houden op de statusbalk van je i-apparaat. Sommige functies - zoals het al genoemde AirDrop - schakelen bluetooth automatisch in. Uitzetten dien je dan weer via de app Instellingen te doen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000