Benzine besparen met Google Maps-navigatie

Benzine besparen met Google Maps-navigatie

Smartphone & tablet

Geplaatst: 20 oktober 2022 - 10:32

Aangepast: 20 oktober 2022 - 19:01

Redactie

Een nieuwe functie van Google Maps maakt het nu ook mogelijk om brandstof te besparen. In plaats van de snelste route, berekent de kaarten-app nu ook de zuinigste route. Zo kun jij kiezen: kosten of tijd besparen met jouw optimale route.

De hoge prijzen van brandstof zoals benzine en diesel, maar ook elektriciteit, hebben autorijden de afgelopen maanden flink duurder gemaakt. De ontwikkelaars bij Google spelen hier slim op in door ook zuinige routes in de navigatie op te nemen. Wanneer je een route berekend kun je nu niet alleen de snelste route kiezen, maar ook de zuinigste.

Om de meest accurate berekening te maken van je besparing geef je van tevoren aan wat voor brandstof je auto verbruikt. Op basis van de auto en de route berekend Google Maps vervolgens hoeveel brandstof je zuinigste route daadwerkelijk bespaart.

In onze YouTube Short laten we je zien hoe deze benzinebesparing met Google Maps werkt.

Watch on YouTube

Vind je de video leuk? Abonneer je dan op het YouTube-kanaal van ID.nl.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000