Beleid voor dode pixels uitgelekt

Apple's beleid voor producten met dode pixels is uitgelekt. href="http://www.bgr.com/2010/11/03/apple%E2%80%99s-dead-pixel-policy-revealed/" target="blank_">Boy Genius Report heeft een document in handen gekregen</a> waarin per grootte van het scherm is bepaald hoeveel afwijkende pixels een beeldscherm moet hebben voordat deze gerepareerd of vervangen moet worden.

Uit het document blijkt onder andere dat een apparaten met een 1 inch tot 3,5 inch scherm, zoals de iPhone en iPod touch, al gerepareerd kunnen worden zodra er één dode pixel gevonden wordt. Bij schermen van 22 tot 30 inch, zoals de Apple Cinema Display, hoeven pas reparaties worden uitgevoerd zodra er meer dan vijftien afwijkende pixels worden gevonden. Een opvallende mededeling bij het beleid is dat Apple haar medewerkers toestaat apparaten die minder dan de gespecificeerde hoeveelheid dode pixels hebben te laten repareren of vervangen. Wel geeft het bedrijf hierbij aan dat dit een eenmalige service is en dat het nieuwe of gerepareerde apparaat zelfs meer afwijkende pixels kan bevatten. Als de hoeveelheid afwijkende pixels opnieuw binnen de specificaties valt wordt het scherm niet opnieuw vervangen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000