Apple gaat producten toch laten certificeren door EPEAT

© PXimport

Apple gaat producten toch laten certificeren door EPEAT

Smartphone & tablet

Geplaatst: 14 juli 2012 - 15:06

Aangepast: 16 november 2022 - 09:23

Wouter Hoeffnagel

Apple komt terug op het besluit zijn producten niet meer te laten testen en certificeren door EPEAT. De beslissing om uit de EPEAT-groep te stappen wordt door Apple omschreven als een vergissing.

Dit schrijft Bob Mansfeld, vice-president van Apple, in een open brief. EPEAT-voorzitter Robert Frisbee maakte eerder deze week bekend dat Apple uit de EPEAT-groep is gestapt en zijn producten niet langer zal laten certificeren. Daarnaast trok Apple ook zijn bestaande producten terug uit het programma, waardoor de certificeringen voor deze producten kwamen te vervallen.

Ophef

Het besluit van Apple leiden tot veel ophef. Veel voornamelijk Amerikaanse bedrijven en overheidsorganisaties verplichten hun IT-afdeling te kiezen voor producten die door de EPEAT zijn gecertificeerd. Als reactie op het besluit van Apple kondigde onder andere de gemeente van San Francisco aan niet langer gebruik te zullen maken van Apple-producten.

Het lijkt er dat Apple geschrokken is van deze kritiek en daarom heeft besloten het besluit terug te draaien. Apple heeft officieel nooit een reden genoemd voor het terugtrekken uit het programma. Een belangrijke eis van de EPEAT is echter dat producten met het oog op recycling eenvoudig te demonteren zijn. Dit bleek bij de nieuwe MacBook Pro met Retina Display niet bepaald het geval.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000