Aan de slag met 4 nieuwe functies in Twitter

© PXimport

Aan de slag met 4 nieuwe functies in Twitter

Smartphone & tablet

Geplaatst: 21 juli 2014 - 11:00

Aangepast: 16 november 2022 - 09:55

Martin Gijzemijter

Met de meest recente update van Twitter begint de site steeds meer op Facebook te lijken. Of je dat nu leuk vindt of niet, er zijn in ieder geval wél een aantal handige functies bijgekomen, al worden die door Twitter niet breed uitgemeten. Wij lichten ze even voor je uit.

Tweets pinnen

Soms plaats je een bericht op Twitter dat je wat langer onder de aandacht wilt hebben. Voorheen kon je enkel een tweet als favoriet bestempelen, maar daar dat valt niet op bij anderen. Sinds kort is het mogelijk om tweets vast te maken aan je profielpagina.

Je doet dat door (bij je eigen tweet) te klikken op de drie puntjes rechtsonder en vervolgens op Vastmaken aan je profielpagina. Je tweet staat dan altijd bovenaan. Klik wederom op de drie puntjes en vervolgens op Losmaken van profielpagina om het ongedaan te maken.

© PXimport

Je kunt tweets vastzetten, zodat ze meer aandacht krijgen.

Gebruikers negeren

Plaatst die ene gebruiker nét iets teveel commerciële tweets, maar vind je het wat ver gaan om die persoon te ontvolgen (al was het alleen maar omdat het een zakencontact is). Gelukkig is er nu een tussenweg, je kunt namelijk de tweets van deze persoon uitschakelen. Je doet dit door te klikken op de drie puntjes bij het bericht van de persoon die je wilt negeren en vervolgens klik je op Negeren.

© PXimport

Je hoeft gebruikers niet te ontvolgen, je kunt ze gewoon negeren.

Privéberichten ontsturen

Heb je een privébericht gestuurd naar iemand en heb je daar een beetje spijt van? Dan heb je een groot probleem, toch? Zeker niet! Het is namelijk gewoon mogelijk om berichten te ontsturen. Wanneer je in Twitter klikt op het overzicht met privéberichten (envelopje rechtsboven) en vervolgens op de prullenbak, is het bericht niet alleen in je eigen overzicht verdwenen, maar ook in dat van de persoon aan wie je hem hebt gestuurd. Crisis opgelost.

© PXimport

Verkeerd bericht gestuurd? Je verwijdert het eenvoudig, ook bij de ontvanger.

Je gegevens downloaden

Tot slot is het fijn om te weten dat je al je gegevens van Twitter kunt downloaden. Fijn als je een archiefje wilt aanleggen, of wilt stoppen met Twitter, maar je berichten niet kwijt wilt. Je downloadt je archief door te klikken op Instellingen rechtsboven en vervolgens op Je archief opvragen. Je krijgt dan een link van Twitter zodra het archief is gegenereerd en vervolgens heb je alle tweets die je ooit hebt verzonden in eigen beheer.

© PXimport

Wil je je tweets lokaal hebben? Geen probleem, je kunt ze downloaden.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000