5 manieren om screenshots te maken met een smartphone

© PXimport

5 manieren om screenshots te maken met een smartphone

Geplaatst: 6 november 2013 - 10:52

Aangepast: 16 november 2022 - 09:59

Redactie

Als je graag een leuke website wilt delen, foto wilt opslaan of een grappig berichtje online wilt zetten, is het handig om gebruik te maken van een screenshot. Wij zetten de verschillende mogelijkheden op een rij om snel screenshots te maken (en te bewerken) op je smartphone.

Skitch

Met Skitch kun je eenvoudig schermafdrukken maken en ze vervolgens bewerken en delen. De app is geschikt voor iOS, Android, BlackBerry, Windows en Mac. Je kunt zelf bepalen welk deel van je scherm (of venster) opgenomen moet worden.

Na het nemen van een screenshot, opent Skitch automatisch een venster waardoor je direct je afbeelding kunt bewerken. Je kunt je screenshot vergroten, verkleinen, bijsnijden, vervagen en zelfs markeringen aanbrengen. Zo kun je bijvoorbeeld duidelijk laten zien wat belangrijk is op de afbeelding. Daarnaast kun je ook nog tekst toevoegen voor extra aanwijzingen. Tenslotte is het mogelijk om je screenshot direct te delen.

Download Skitch hier voor jouw mobiele apparaat of computer.

Screenshot Ultimate

Deze app maakt het mogelijk om eenvoudig screenshots te nemen van je Android-toestel, zowel op tablets als smartphones. Je kunt kiezen uit 14 verschillende manieren om je screenshot te maken, zoals: schudden, met de volume-knop, in de webserver, met een pictogram dat zichtbaar is boven je scherm, een widget-button, en nog veel meer.

Een screenshot gemaakt? Dan kan je hier direct tekst aan toevoegen, de afbeelding bijsnijden of andere informatie bijvoegen. Je kunt ervoor kiezen om de gemaakte screenshots op te slaan als .png en .jpeg-bestand.

Download de app hier.

© PXimport

© PXimport

Ook op de tablet werkt Screenshot Ultimate erg handig.

Barry

De Barry-app is speciaal ontworpen om webpagina's eenvoudig te kunnen vastleggen op je iPhone en iPad. Handig hierbij is dat je de gehele lengte van de webpagina kunt vastleggen. Vervolgens kun je direct je screenshot delen via e-mail, Twitter, Dropbox of opslaan op je camera roll of het clipboard. De app nestelt zich in je browser waardoor je direct vanaf de webpagina een screenshot kan maken.

Download de app hier.

© PXimport

My Position

Gebruik je vaak screenshots om locaties aan te geven of routes te bespreken? Dan is My Position voor Android waarschijnlijk wat voor jou. Je kunt gemakkelijk een screenshot nemen van de plaats en direct berichten toevoegen of lijnen tekenen. Vervolgens kan je het gelijk versturen. Op deze manier zullen je vrienden en kennissen altijd weten waar ze heen moeten.

Download hier deze app.

© PXimport

Ingebouwde functie

Vaak zit er in je telefoon ook een ingebouwde mogelijkheid om screenshots te maken. Wij zetten ze op een rij voor je:

Samsung: Druk de hometoets en powertoets tegelijkertijd in gedurende ongeveer drie seconden.

HTC en Google: Druk de onderste volumetoets en powertoets tegelijkertijd in voor ongeveer drie seconden.

Sony: Druk de powertoets lang in en selecteer screenshot maken in het menu.

Motorola: Druk de powertoets lang in en selecteer screenshot maken in het menu.

LG: Houd de hometoets ingedrukt en druk tegelijk op de powertoets.

Huawei: Houd de volume-omlaag knop en powertoets tegelijkertijd ingedrukt.

iOS: Druk de homeknop en de powerknop tegelijk in.

Windows Phone: Druk de Windows-knop en de powerknop gelijktijdig in.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000