3D Touch instellen op je iPhone 6s en 7 (Plus)

Met 3D Touch kun je nog sneller navigeren op je iPhone 6s of iPhone 7 (en de Plus-versies). 3D Touch instellen is een fluitje van een cent. Hier leggen we uit hoe je de instellingen ervan naar je eigen smaak kunt aanpassen.

3D Touch is de nieuwe drukgevoelige technologie van Apple die in het scherm van de iPhone 6s (Plus) en de iPhone 7 (Plus) is ingebouwd. Deze technologie maakt het mogelijk om je apparaat op een nieuwe wijze te bedienen. Je kunt namelijk op verschillende manieren op het scherm tikken of drukken en omdat het apparaat deze manieren herkent kunnen er verschillende acties aan gekoppeld worden. Lees ook: Zo verander je 3D Touch-snelkoppelingen in iOS 9.

3D Touch instellen of uitschakelen

Media has no description

© PXimport

Standaard is de 3D Touch-functie ingesteld op gemiddelde gevoeligheid, zodat je niet per ongeluk van alles activeert terwijl dat niet de bedoeling was. Als de standaard gevoeligheid je niet bevalt, of als je 3D Touch liever helemaal uit wilt schakelen, dan kun je naar de instellingen gaan en deze aanpassen.

Ga naar Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid > 3D Touch. Om de functie geheel uit te schakelen moet je de schakelaar naast 3D Touch op grijs zetten. Als je alleen de gevoeligheid aan wilt passen, kun je het bolletje op de schuifbalk Gevoeligheid 3D Touch naar wens verschuiven. Hoe lichter de gevoeligheid, hoe minder druk je hoeft toe te passen. Onderaan de instellingenpagina staat een demo waarmee je de gekozen instelling kunt uitproberen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten