ID.nl logo

Categorie

Kookgerei & pannen

Inductie, keramisch of gas: welke pan past bij welke kookplaat?

Gas, inductie of keramisch: welke kookplaat je hebt, bepaalt voor een groot deel welke pannen je nodig hebt. Daarbij is vooral het gebruikte materiaal belangrijk. Met de informatie en tips uit dit artikel weet je precies wat jij nodig hebt in jouw keuken. Eet smakelijk!

10 juni 2024 - 12:26
Redactie ID.nl

5 veelgemaakte fouten met de slowcooker

Een slowcooker is een handige, elektrische pan waarin je verschillende soorten voedsel kunt laten sudderen. Vooral ideaal dus voor soepen en vleesgerechten zoals stoofvlees of stoofschotels. Met wel een kanttekening: zolang je deze 5 fouten maar vermijdt!

27 mei 2024 - 12:32
Wesley Akkerman

Gietijzeren of roestvrijstalen pan inbranden: maak ze klaar voor jarenlang kookplezier

Je hebt nieuwe pannen gekocht en wilt ze vanavond meteen gaan uitproberen. Je hebt al een recept uitgezocht en staat te trappelen om de keuken in te duiken. Als je een gietijzeren of roestvrijstalen pan hebt gekocht, is het slim om de pan eerst nog even in te branden. Waarom en hoe je dit doet, leggen we je allemaal uit.

12 mei 2024 - 11:02
Jolien van der Post

šŸ· Fles niet leeg? De beste tips om restjes wijn te bewaren

Gezellige avond met vrienden gehad waarbij niet alle flessen wijn zijn opgegaan? Of drink jij altijd wit terwijl je partner meer van de rode wijn is? Zonde om die restjes weg te gooien. Hoeft ook niet: met deze tips kun je wijn in een geopende fles prima een paar dagen of zelfs langer bewaren. Proost!

01 mei 2024 - 10:03
Edmond Varwijk

Zo houd je je kruidenplantje uit de supermarkt in leven

De geuren van verse kruidenplantjes bij de supermarkt zijn onweerstaanbaar. Maar eenmaal thuis is zo’n plantje meestal binnen een paar dagen dood. Toch ligt dat (meestal) niet aan jou. We helpen je langer plezier te hebben van deze heerlijke kruidenplantjes.

20 december 2023 - 10:31
Corine Overvest

Videotip: Dit wist je vast nog niet over je peper- en zoutmolen!

De meeste gerechten maak je helemaal af met een snufje zout en een flinke draai aan de pepermolen. Maar wist je dat je heel makkelijk kunt wisselen tussen grof en fijn, zonder dat je twee aparte molens nodig hebt? Marit van ID.nl laat het je graag zien.

26 september 2023 - 10:01
Redactie ID.nl

šŸ³ Koekenpan aangekoekt en zwartgeblakerd? Zo krijg je ā€˜m schoon!

Je let even niet op, en ja hoor: je eten is aangebrand en je koekenpan aangekoekt en zwartgeblakerd. Ook de opbouw van olie en vet zorgt voor zwarte aanslag. Hoe krijg je dat weer schoon? Dat doe je met deze handige schoonmaaktips!

20 september 2023 - 12:31
Jolien van der Post

Razendsnel wat lekkers op tafel! Ontdek de voor- en nadelen van de snelkookpan

Een baan, een gezin, een sociaal leven en sporten; het leven is druk. Soms schiet een gezonde maaltijd erbij in, omdat je te weinig tijd hebt om iets lekkers te maken. De snelkookpan is dan een uitkomst. Hiermee tover je binnen 6 minuten al beetgare aardappels op tafel. Hoe werkt het en wat maak je ermee?

19 april 2023 - 19:29
Jolien van der Post

De soepmaker: een aanwinst voor je keuken

Soepmakers zijn enorm populair in onder meer Belgiƫ, maar zijn nog niet zo bekend in Nederland. Terwijl het toch echt bijzonder handige apparaten zijn. Wat kun je er zoal mee en waarom zou je een soepmaker in de keuken willen hebben?

21 januari 2023 - 12:31
Justin Doornekamp

Aanbevolen voor jou

Blijf op de hoogte met de wekelijkse ID.nl
nieuwsbrief!

* Door op bovenstaande knop te klikken ga je akkoord met het privacy-statement van Reshift Digital B.V. Je kunt je voorkeuren na inschrijven op elk moment aanpassen via de persoonlijke link in elke mailing.