Dit is het verschil tussen een staafmixer en een blender

Dit is het verschil tussen een staafmixer en een blender

Geplaatst: 30 december 2022 - 13:02

Aangepast: 31 december 2022 - 13:50

Nicole van der Steen

Bij de termen mixen en blenden hebben de meeste mensen misschien hetzelfde idee, maar het zijn toch echt twee verschillende handelingen. Om de lekkerste huisgemaakte soepen, spreads, sauzen, smoothies en cocktails op tafel te zetten, kun je ervoor kiezen om een staafmixer of een blender te kopen. Maar wanneer komt welk apparaat van pas?

Wat is een mixer?

We kennen de mixer allemaal als een apparaat dat je helpt om verschillende ingrediënten met elkaar te mengen. De mixerfamilie bestaat uit drie verschillende productgroepen:


- De staande mixer, ook wel de keukenmixer genoemd, die wordt geleverd met een eigen mengkom, platte menghaak, draadgarde en een spiraalvormige deeghaak
- De handmixer, die je in combinatie met een losse kom, gardes en kneedhaken kunt gebruiken
- De staafmixer, een langwerpige staaf met snijbladen, kun je inzetten om mee te mixen, snijden en pureren

0

Powered by

logo

Wat kun je allemaal bereiden met een staafmixer?

Je gebruikt een staafmixer om ingrediënten mee te hakken of te pureren. Het is daardoor een geschikt apparaat om soep, saus en spreads voor op je boterham mee klaar te maken. Verder is de staafmixer in staat om knoflook fijn te hakken en kun je er slagroom mee kloppen. Je gebruikt dit apparaat altijd handmatig, waardoor je niet even weg kunt lopen en iets anders kunt doen tot het moment dat je mengsel klaar is.

Dit is het verschil tussen een staafmixer en een blender-24802940

Hier moet je op letten bij de aanschaf

Een goede staafmixer herken je niet alleen aan het vermogen. Het toerental en de kwaliteit van de motor zijn minstens even belangrijk om een miskoop te voorkomen. Een goede staafmixer kost rond de 40 euro. De prijs voor een uitgebreide variant komt uit tussen de 60 en 200 euro. Het gewicht van een staafmixer kun je het best onder de 900 gram houden, aangezien je de staafmixer bij gebruik in de hand houdt en het anders te zwaar wordt. Verder kun je voor een draadloze of niet-draadloze staafmixer kiezen; het is maar net waar je persoonlijke voorkeur naar uitgaat.

Wat is een blender?

De blender is een keukenmachine die voor je kan mengen en pureren. In de mengbeker kun je allerlei vloeibare en zachte recepten klaarmaken. De blender is in verschillende varianten verkrijgbaar. De meest gangbare zijn de reguliere blenders, krachtige blenders, soepmakers en smoothie to go-blenders.

0

Powered by

logo

Wat kun je met een blender maken?

Je kunt de blender het best gebruiken als je vloeibare of zachte ingrediënten met elkaar wilt mengen. De meeste blenders worden ingezet om lekkere gezonde smoothies mee te maken. Maar wist je dat een blender ook ideaal is om verse babyvoeding mee te bereiden? Verder kun je de blender inzetten tijdens een cocktailavondje met vrienden of wanneer je makkelijk en snel een gebonden soep of sausje voor over je pasta wilt klaarmaken.

Dit is het verschil tussen een staafmixer en een blender-24803210

Hier moet je op letten als je een blender aanschaft

Houd er rekening mee dat het er per blender aan ligt of deze krachtig genoeg is om bevroren fruit en ijsklontjes te crushen. Een krachtige blender herken je aan een toerental van meer dan 20.000 toeren per minuut. De normale blenders zitten onder dit toerental.

Een reguliere blender gebruikt zo’n 200 watt, terwijl krachtige blenders een vermogen tot wel 1500 watt hebben. Het is daarom goed om te weten dat een normale blender minder stroom verbruikt dan de krachtiger blenders. Verder kun je voor een blender met een mengbeker van plastic of glas kiezen. Een glazen mengbeker gaat langer mee en zal niet barsten als je ijsklontjes of bevroren ingrediënten mengt.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000