Goedkoper boodschappen doen? Deze website helpt je daarbij

© PXimport

Goedkoper boodschappen doen? Deze website helpt je daarbij

Schoonmaken

Geplaatst: 22 december 2022 - 08:31

Aangepast: 23 december 2022 - 22:14

Mark Gamble

Heb je je achteraf ooit wel eens afgevraagd of de door jou gekochte boodschappen niet goedkoper hadden gekund? Dat kun je nu makkelijk controleren dankzij de website checkjebon.nl. Zo zie je snel of je bij je volgende wekelijkse boodschappen geld kunt besparen.

Zeker in deze tijd is het verstandig om eens extra goed naar de prijzen van je boodschappen te kijken en te zien of je bij een andere winkel niet goedkoper uit bent. Nu kun je dat natuurlijk wel iedere week zelf gaan vergelijken aan de hand van de foldertjes - en soms is dat nog best leuk ook - maar het kan makkelijker.

Scan en vergelijk

Sjoerd van der Hoorn heeft de website checkjebon.nl gemaakt waarmee je direct een scan of foto van je kassabon kunt uploaden. De producten op de kassabon worden door middel van ocr (meer over deze techniek lees je in ons artikel Wil je van beeld naar tekst? Gebruik deze tools) omgezet naar tekst. De tekst verschijnt in een tekstveld en kan desgewenst nog worden aangepast of handmatig aangevuld met andere producten.

Checkjebon.nl controleert de producten op basis van de naam, maar kan ook extra parameters zoals aantallen en gewicht meenemen in de vergelijking. Staat er bijvoorbeeld 'Biefstuk 250 gram' op je bonnetje of in je lijst, dan gaat de site op zoek naar producten met dat gewicht.


Nadat je je lijstje compleet hebt, klik je op de knop Vergelijk prijzen en binnen enkele seconden verschijnt onderaan op de pagina een overzicht van supermarkten en de totaalprijs van de producten uit je lijstje. De lijst is gesorteerd op de goedkoopste winkel bovenaan, zodat je meteen ziet waar je het voordeligst uit bent.

Klik je op de link van de supermarkt, dan krijg je alle producten netjes onder onder elkaar te zien en kun je er afzonderlijk op klikken. Je komt dan direct op de productpagina van de winkel van het gekozen product en kunt die aldaar toevoegen aan de echte online boodschappenlijst. Checkjebon.nl biedt (nog) geen mogelijkheid om alle producten uit je boodschappenlijst in één keer te bestellen bij de gekozen winkel. Wel kun je je boodschappenlijstje delen met jezelf of een ander.

Gecontroleerde supermarkten

Checkjebon.nl maakt gebruik van een zogeheten scrapingfunctie, waarmee de producten op de kassabon worden vergeleken met de producten op de online winkel van de desbetreffende supermarkten. De exacte werking van de website wordt uitgebreid uit de doeken gedaan op de website van Tweakers.

De prijzen van online supermarkten zijn doorgaans gelijk aan die van de fysieke winkel, inclusief de aanbiedingen. Checkjebon.nl neemt dus ook de aanbiedingen in overweging bij het samenstellen van de lijst met goedkope supermarkten. In totaal worden de prijzen bij 12 landelijke supermarkten met elkaar vergeleken. Zelfstandige supermarkten zijn niet meegenomen en ook de grootgrutters Aldi, Nettorama en Boni ontbreken nog, omdat die supermarkten geen recente prijzen op hun websites vermelden. Wel is de bezorgdienst Picnic in de lijst terug te vinden.

De hamvraag: wat is de goedkoopste supermarkt?

Na een test van een aantal geüploade bonnetjes lijkt - bij ons althans - iedere keer Dirk als goedkoopste supermarkt uit de bus te komen. Maar dat is natuurlijk ook grotendeels afhankelijk van de producten die op je bonnetje staan. Een kwestie van testen met verschillende bonnetjes of met je eigen samengestelde boodschappenlijstje dus. Maar één ding is zeker: zoeken naar de goedkoopste supermarkt is nu wel erg gemakkelijk. Want wie wil nu niet het goedkoopste van het goedkoopste?

0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000