Dit weten we over Xbox Game Pass Friends & Family

Dit weten we over Xbox Game Pass Friends & Family

Geplaatst: 7 september 2022 - 07:53

Aangepast: 19 september 2022 - 07:55

Wesley Akkerman

Microsoft test momenteel een nieuw Xbox-abonnement voor Game Pass, genaamd Friends & Family. Helaas is het abonnement nog niet in Nederland beschikbaar, maar wel in twee andere landen. Daardoor kunnen we nu al kijken wat het abonnement allemaal behelst.

We beginnen meteen met de prijs van het nieuwe Xbox-abonnement. Je betaalt hier straks – waarschijnlijk – 21,99 euro voor. Dat is de prijs die Microsoft althans hanteert in Ierland. Dat is iets duurder dan het normale, complete Xbox Game Pass Ultimate-abonnement, dat 12,99 euro per maand kost. De prijs voor Friends & Family kun je echter door vijven delen; dan betaal je dus slechts 4,40 euro per maand. Dat is geen verkeerde deal.

Je kunt deze deal delen met je vrienden of familie, dat maakt voor Microsoft niets uit. Een andere opzet had toch weinig uitgemaakt, aangezien veel mensen een digitale abonnement, zoals Netflix en Spotify, toch wel delen met vrienden. Er is wel één beperking aanwezig: de leden van de groep moeten allemaal in hetzelfde land wonen. Je kunt dus géén internationale vrienden of familieleden toevoegen. Verder is het zo dat gamers lid kunnen zijn van maximaal één groep en dat ze twee keer per jaar van groep kunnen wisselen.

Dit weten we over Xbox Game Pass Friends & Family-22360075

Alles over het nieuwe abonnement.

Wat als je al een Xbox Game Pass Ultimate-abonnement hebt?

We kunnen ons voorstellen dat je dit artikel leest en al een Xbox Game Pass Ultimate-abonnement hebt. Dan vraag je je wellicht af: hoe zit het dan precies met de resterende tijd op het moment dat ik mijn abonnement omzet? Ook daar heeft Microsoft al een antwoord op.

·        Dertig dagen Xbox Game Pass Ultimate is gelijk aan achttien dagen Xbox Game Pass Friends & Family

·        Dertig dagen Xbox Game Pass voor consoles is gelijk aan twaalf dagen Xbox Game Pass Friends & Family

·        Dertig dagen Game Pass voor pc is gelijk twaalf dagen Xbox Game Pass Friends & Family

·        Dertig dagen Xbox Live Gold is gelijk twaalf dagen Xbox Game Pass Friends & Family

·        Dertig dagen EA Play is gelijk aan zes dagen Xbox Game Pass Friends & Family


Met het nieuwe abonnement Friends & Family krijg je toegang tot alles wat Game Pass Ultimate te bieden heeft. Je krijgt dus toegang tot Gold (voor online multiplayer en maandelijks ‘gratis’ games), EA Play en Game pass voor zowel consoles als pc. Nu is het wachten op het moment waarop Microsoft de dienst officieel in Nederland uitrolt.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000