Zo maak je mooiere stories met Canva

© PXimport

Zo maak je mooiere stories met Canva

Geplaatst: 19 maart 2020 - 07:21

Aangepast: 25 november 2022 - 08:39

Evi Maquoi

Stories zijn helemaal in. Zowel op Instagram als Facebook. De mogelijkheden om in social media-apps zelf een verhaal te maken zijn ontzettend uitgebreid. Maar met Canva: Stories & Video Maker kun je nóg meer in minder tijd. We laten je in drie eenvoudige stappen zien hoe je een topverhaal creëert aan de hand van professionele storysjablonen.

Registeren

De Canva: Stories & Video Maker app is volledig gratis. Je downloadt hem in de Apple App Store of via Google Play. Bij het eerste gebruik moet je je alleen nog even registeren. Dat kan met je Facebook- of Google-account of simpelweg via e-mail. Wil je de app eerst uitproberen zonder je aan te melden? Dat kan ook. Tik in de rechterbovenhoek op Overslaan en kies in het volgende scherm voor Doorgaan als gast. De mogelijkheden zijn in gastmodus wel iets beperkter. Bij de start krijg je meteen een overzicht van tientallen storysjablonen.

Zo maak je mooiere stories met Canva-15082296

© CIDimport

Storysjablonen

De app sorteert de beschikbare sjablonen in diverse categorieën. Van Puur minimalistisch of Snapshots tot Papierwerk. Scrol naar beneden om de verschillende categorieën te bekijken en gebruik Alles bekijken om meer voorbeelden in een specifieke categorie te zien. Iets gevonden wat je leuk vindt? Tik op het sjabloon. Soms krijg je zelfs enkele alternatieven voorgeschoteld in dezelfde stijl. Tik op Bewerken om het sjabloon te personaliseren met je eigen foto’s en teksten.

Personaliseren

Zo maak je mooiere stories met Canva-15082296

© CIDimport

Vervolgens tik je op de verschillende elementen in het sjabloon om deze te bewerken. Je kunt eigen foto’s toevoegen en via Afbeeldingen krijg je ook toegang tot diverse gratis en betaalde stockbeelden. Typ hiervoor een trefwoord in de zoekbalk. Het is ook mogelijk om vakken in te Kleuren en de app biedt ook nog een aantal Filters. Je kunt de foto’s uiteraard nog verplaatsen, draaien of bijsnijden. Kies Klaar om het eindresultaat te bekijken en tik daarna op de knop om te delen in de rechterbovenhoek. Er zijn snelkoppelingen naar Instagram, Facebook en WhatsApp. Opslaan op je smartphone kan uiteraard ook.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000