Windows 10 straks zonder opslagmedium te herinstalleren

© CIDimport

Windows 10 straks zonder opslagmedium te herinstalleren

Geplaatst: 5 augustus 2019 - 05:52

Aangepast: 29 augustus 2022 - 17:13

Redactie ID.nl

Alsof het al niet vervelend genoeg is om na een crash noodgedwongen Windows 10 opnieuw te installeren, kan het ook nog een hele speurtocht zijn om je installatie-schijf of -stick boven water te halen. Daar heeft Microsoft wat op gevonden.

Straks heb je namelijk de optie om in de opstartfase te kiezen voor 'Windows 10 herstellen vanuit de cloud'. Installatiebestanden worden dan gedownload van de Microsoft-servers. Dat scheelt weer tijd die je anders kwijt bent aan het vinden van een opslagmedium. Zeker als die nog gemaakt moet worden, bijvoorbeeld met behulp van de Media Creation Tool van Microsoft.

Lees ook: Zo installeer je Windows vanaf een usb-stick

Voor testers

Op het moment van schrijven is de functie nog niet beschikbaar. Wel is er een verwijzing naar in de nieuwste testversie (Insider-build) van Windows 10. Microsoft zegt daarbij dat de optie nog niet werkt, maar dat hier in de toekomst verandering in komt. Nog even afwachten, dus. Een welkome toevoeging die overigens niet zomaar uit de lucht komt vallen. Macs hebben een soortgelijke functie al veel langer.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000