Slimme tiener verdient ton met Bitcoin en begint eigen bedrijf

© CIDimport

Slimme tiener verdient ton met Bitcoin en begint eigen bedrijf

Software

Geplaatst: 12 juni 2014 - 07:33

Aangepast: 20 september 2022 - 07:37

Redactie

We dromen er allemaal van , maar deze 15-jarige jongen wist het waar te maken: in een korte periode veel geld verdienen en een eigen bedrijf beginnen.

Slimme tiener verdient ton met Bitcoin en begint eigen bedrijf

Van zijn oma kreeg Erik Finman in 2012 een cheque van 1000 dollar. Deze investeerde hij in Bitcoin, de toen nog obscure online valuta. Anderhalf jaar later verkocht hij zijn investering voor €100.000 en gebruikte dit bedrag om te investeren in een eigen online platform, Botangle.com. Met deze startup wil hij online lessen aanbieden in allerlei verschillende onderwerpen.

Opleidingssysteem

Niet slecht, voor iemand die nog geen middelbare school-diploma heeft gehaald. Finman richtte de startup op omdat hij zelf gefrustreerd was over het opleidingssysteem in Amerika. Daarom begon hij Botangle, een online opleidingssysteem waar je zelf kunt kiezen van wie je lessen wilt volgen. Zo kun je er voor kiezen om Frans te leren van een Fransman die in Parijs woont, of wiskunde van iemand die is gespecialiseerd in een bepaald vakgebied dat jij interessant vindt.

Één op één

Inmiddels heeft het bedrijf van Finman 20 werknemers, die worden uitbetaald in Bitcoins. Leraren kunnen zelf bepalen hoeveel ze willen verdienen en omdat er een op een les wordt gegeven, kunnen gebruikers een schema opstellen dat voor hen het beste werkt.

Meer dan 1 miljoen

Zo jong een bedrijf opzetten komt ook met de nodige hobbels: zo vraagt Finman aan potentiële werknemers altijd of ze het een probleem vinden om een 15-jarige als baas te hebben. Als dat zo is, eindigt het gesprek daar. Plannen om zelf te gaan studeren, heeft hij niet. Ik heb een afspraak met mijn ouders, dat als ik meer dan een miljoen dollar verdien voor ik 18 word, dat ik niet naar de universiteit hoef. Dat ga ik in ieder geval proberen, vertelt hij aan Mashable. 

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000