PDF Unshare - Beveilig je pdf’s

© PXimport

PDF Unshare - Beveilig je pdf’s

Geplaatst: 22 mei 2021 - 05:27

Aangepast: 25 november 2022 - 10:56

Dirk Schoofs

Het pdf-formaat is niet alleen populair omdat deze indeling compatibel is met ieder systeem, je kunt deze bestanden ook prima beveiligen. Met PDF Unshare kunnen alleen gebruikers met het juiste wachtwoord de inhoud bekijken. Bovendien beveilig je pdf-bestanden op verschillende manieren tegen bewerken, kopiëren en zelfs tegen het maken van schermafbeeldingen.

PDF Unshare is een gratis programma voor Windows. Bij de installatie kun je kiezen tussen verschillende taalinstellingen, maar het Nederlands behoort niet tot de mogelijkheden. Deze toepassing introduceert een nieuwe pdf-indeling: updf. Updf-bestanden kun je alleen openen en bekijken met de updf-lezer, te downloaden vanaf dezelfde website. Omdat je voor updf-bestanden een specifieke reader moet gebruiken, werkt dit als een extra beveiligingslaag. Daarnaast kun je het document ook wegschrijven als een standaard beschermd pdf-bestand. Hierdoor blijft het document compatibel met de standaard pdf-lezers als Foxit PDF Reader en Acrobat Reader.

Vervaldatum of leesbeperking

Er zijn twee manieren om pdf-bestanden te beveiligen. De eerste is protectie tegen onbevoegd delen. In dat geval maak je een beveiligde updf of pdf en heeft de ontvanger via een wachtwoord toestemming om het bestand te bekijken. Er is een optie om ervoor te zorgen dat het document uitsluitend op één apparaat kan worden geopend, dat kan een desktop-pc, notebook of een van de mobiele apparaten zijn. De computer waarop het bestand is aangemaakt, telt niet mee in die apparaatbeperking.

De tweede manier is het updf/pdf-document van een vervaldatum te voorzien. Dan kan iedereen tot een bepaalde datum het bestand bekijken.

Geen schermafdrukken

Als eigenaar van het bestand kun je verbieden dat het bestand gekopieerd, afgedrukt en bewerkt kan worden. Ook kun je instellen dat er geen screenshots van het document mogen worden gemaakt. En om te vermijden is dat iemand met z’n smartphone foto’s van de inhoud maakt, kun je ook nog een watermerk over de tekst plaatsen.

Conclusie

Al met al is PDF Unshare een bijzonder gebruiksvriendelijke oplossing om te vermijden dat anderen met je werk aan de haal gaan. Als je nog niet over de updf-reader beschikt, zal het beschermde document je naar de link van de downloadpagina leiden. Alleen jammer dat dit formaat niet wordt ondersteund door macOS.

8,0

ONS OORDEEL

PDF Unshare

Pluspunten

Ontzettend eenvoudig

Combinatie van veiligheidsinstellingen

Minpunten

Updf niet ondersteund door macOS

Conclusie

**Prijs** Gratis **Taal** Engels **OS** Windows (PDF Unshare), Windows, iOS, Android (UPDF Reader) **Website** [https://pdfunshare.com](https://pdfunshare.com/)...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000