Licentie Office 2013 tóch overdraagbaar

Microsoft heeft na alle ophef over de licentievoorwaarden van Office 2013 besloten om deze aan te passen. De software zal eens in de 90 dagen overdraagbaar zijn.

Na de commotie rond de veranderde licentievoorwaarden voor Office 2013, heeft Microsoft besloten gehoor te geven aan de klachten van gebruikers en de licentievoorwaarden aan te passen.

Microsoft reageerde eerder al op het nieuws dat de Office 2013-licentie niet overdraagbaar was naar een ander systeem (bijvoorbeeld wanneer iemand Office van zijn oude pc naar zijn nieuwe pc wil verhuizen). Microsoft stond het alleen toe om Office 2013 op een nieuwe computerte installeren wanneer de oude computer het zou begeven gedurende de garantieperiode. Als de pc na die periode zou overlijden dan zou je dus je Office 2013-licentie kwijt zijn.

 

Office 2013 PKC of retail

Het kwam er feitelijk op neer dat Microsoft beweerde dat de licentievoorwaarden gelijk waren aan die van Office 2010 en dat daar geen commotie over was. Er is echter een catch, want Microsoft vergeleek de PKC (Product Key Activation) versies, die alleen met een pc meegeleverd mogen worden, met elkaar en niet de retailversies. De retailversie (de versie die je los in de winkel koopt) van Office 2010 kon na 90 dagen weer losgekoppeld worden van de computer waarop het geïnstalleerd was, dat is niet het geval met de retailversie van Office 2013.

 

Licentievoorwaarden Office 2010 = Office 2013

Althans, was niet meer het geval want na klachten van gebruikers heeft Microsoft nu besloten de licentievoorwaarden aan te passen waardoor ook Office 2013 ook na 90-dagen opnieuw op een ander systeem te installeren is (uiteraard wel na verwijdering van de oude installatie). In een blogpost laat Microsoft weten dat de nieuwe licentievoorwaarden gelden ook voor de losse pakketten uit Office. De nieuwe licentievoorwaarden worden binnenkort aangepast en gelden per direct voor nieuwe en al verkochte versies van Office 2013.

Het volgende gedeelte zal in toekomstige versies van de licentievoorwaarden worden opgenomen:

Can I transfer the software to another computer or user?

You may transfer the software to another computer that belongs to you, but not more than one time every 90 days (except due to hardware failure, in which case you may transfer sooner). If you transfer the software to another computer, that other computer becomes the "licensed computer." You may also transfer the software (together with the license) to a computer owned by someone else if a) you are the first licensed user of the software and b) the new user agrees to the terms of this agreement before the transfer. Any time you transfer the software to a new computer, you must remove the software from the prior computer and you may not retain any copies.

Via: Computer Idee

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000