Grote Windows 10-update verschijnt 2 oktober

© PXimport

Grote Windows 10-update verschijnt 2 oktober

Software

Geplaatst: 26 september 2018 - 07:48

Aangepast: 24 november 2022 - 13:16

Mark Gamble

De nieuwe grote update van Windows 10 verschijnt 2 oktober. Op diezelfde dag houdt Microsoft een evenement waarin de nieuwe functies van de October 2018-update uit de doeken wordt gedaan.

Ongeveer ieder half jaar biedt Microsoft een grote update aan voor Windows 10, die in de meeste gevallen ook automatisch voor je wordt geïnstalleerd. De October 2018-update krijgt wat handige nieuwe functies, maar er worden geen extreem grote veranderingen doorgevoerd.

Apps in tabbladen

Een van de functies die voorlopig niet het levenslicht zal zien, zijn de zogeheten 'sets'. Hiermee zou het mogelijk worden om meerdere apps binnen een enkel venster te gebruiken. Op die manier zou je makkelijker kunnen switchen tussen de apps, zonder dat dit ten koste gaat van de ruimte op je monitor.

Handige nieuwe functies

Gelukkig brengt Microsoft nog wel wat nieuwe functionaliteit in de komende update waar je iets aan hebt. Bijvoorbeeld het verbeterde klembord, waarin je nu meerdere items kunt bewaren (bijvoorbeeld tekst of afbeeldingen) en deze bovendien kunt synchroniseren met andere apparaten die met hetzelfde account zijn aangemeld.

Verder krijgt de Windows Verkenner ook een zogeheten 'dark modus', waardoor vanaf nu ook de gehele Windows 10-interface in deze stand bekeken kan worden.

© PXimport

Overzicht: wat is er nieuw?

Ben je benieuwd welke nieuwe Windows 10-functies je volgende week nog meer kunt verwachten? Wij hebben ze allemaal voor je op een rijtje gezet.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000