Zo filter je je ex uit Google Foto's

© PXimport

Zo filter je je ex uit Google Foto's

Geplaatst: 30 oktober 2015 - 08:05

Aangepast: 24 november 2022 - 11:40

Jelle Peterse

Google heeft Snapseed en Google Foto's een update gegeven. De foto-app krijgt er een opvallende functie bij, waardoor je mensen uit je fotocollectie kunt filteren.

Google Foto's is een service van Google waar gebruikers gratis onbeperkt foto's online op kunnen slaan. Alle foto's die je upload worden door Google bekeken en geanalyseerd. Ze kunnen vervolgens gebruikt worden door Google voor advertentiedoeleinden, maar voor veel mensen wegen de voordelen van de service hiertegen op. De data gebruikt Google namelijk ook om de service te verbeteren. Lees ook: 15 tips om online albums en echte fotoboeken te maken.

Sinds de laatste update van de app van Google Foto's is het mogelijk om mensen uit je online fotocollectie te filteren. Dit is mogelijk omdat Google tijdens het analyseren van je foto's ook gezichten herkent. Als je bijvoorbeeld absoluut niet geconfronteerd wilt worden met foto's van je schoonmoeder, kun je haar heel eenvoudig 'uitzetten'. Als je nu door je collectie bladert, zul je - als het goed is - geen enkele foto van je schoonmoeder te zien krijgen.

De functie is momenteel alleen beschikbaar op Android. Als Google ook een update voor iOS uitbrengt, zullen we dit artikel uiteraard updaten.

Snapseed bewerkt nu ook RAW foto's

Google heeft ook de fotobewerking-app Snapseed een update gegeven, waardoor je er nu ook RAW foto's mee kunt bewerken. Dit maakt de app wellicht een stukje interessanter voor de wat professionelere hobby-fotografen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten