Dit zijn de beste apps van oktober

© PXimport

Dit zijn de beste apps van oktober

Geplaatst: 9 oktober 2017 - 08:53

Aangepast: 16 november 2022 - 09:37

Richard Veenstra

Ook in 2017 zetten we elke maand de beste apps voor Android en iOS voor je op een rij. Of ze nou superhandig zijn, een groot probleem oplossen of gewoon leuk zijn: dit zijn de beste apps van oktober.

Freebird

Android

Prijs: Gratis

Iedereen heeft weleens een tijdelijk e-mailadres nodig. Je kunt hier natuurlijk een webdienst voor gebruiken, maar voor je Android-smartphone download je gewoon de app Freebird. Als je de app start, maakt het alvast een willekeurig e-mailadres voor je aan. Het is kinderlijk eenvoudig om een ander domein te kiezen, Freebird biedt niet alleen .com-domeinen aan, maar ook obscure domeinen die eindigen op bijvoorbeeld .ga of .ml. Je kunt eventueel zelf je gebruikersnaam kiezen.

© CIDimport

Trips by Lonely Planet

© CIDimport

iOS

Prijs: Gratis

Trips is de sociale versie van Lonely Planet. Hier kunnen reizigers hun reizen opslaan en delen met de wereld. Je leest verhalen over een korte stedentrip of een lange reis en ziet foto’s van bezochte locaties. De trips die je ziet als je de app opstart, zijn van professionele reisbloggers of fotografen, maar je kunt ook je eigen reizen documenteren of reizen van kennissen of vrienden volgen. Heb je inspiratie nodig voor je volgende trip? Dan kan deze app weleens goed van pas komen.

Motion Stills

Android / iOS

Prijs: Gratis

Motion Stills is een app van Google waarmee je bewegende foto’s kunt maken. De app kan je beelden bovendien automatisch stabiliseren. Op de iPhone werkt de app perfect samen met Live Photos, je kunt deze importeren en samenvoegen tot een korte film. Het resultaat exporteer je vervolgens naar je filmrol of stuur je naar vrienden of kennissen als normaal videobestand. Een Live Photo kun je met Motion Stills ook exporteren als gif-bestand.

© CIDimport

Magnus

© CIDimport

Android / iOS

Prijs: Gratis

Magnus is een soort Shazam, maar dan voor kunst. Je richt je camera op een kunstwerk of een afbeelding van een kunstwerk en Magnus vertelt je van wie het is. En als het een keer niet een match vindt in zijn database, dan krijg je binnen een uur een resultaat van iemand van het Magnus-team en wordt het kunstwerk aan de database toegevoegd. Je ziet informatie over waar het kunstwerk (of een print ervan) eventueel te koop zijn. Daarnaast zie je in de app welke tentoonstellingen en vernissages er in de buurt zijn te zien. Daar staan helaas nog geen Nederlandse steden bij, wel steden als Berlijn, Londen en New York.

Foodguide

Android / iOS

Prijs: Gratis

Foodguide is een handige app waarmee je leuke cafés en restaurants kunt ontdekken, een tafeltje kunt reserveren of eten bij je thuis kunt laten bezorgen. De vormgeving lijkt een beetje op Tinder en je kunt een voorgesteld restaurant in je omgeving waarderen met een groen hartje of een rood kruisje. Het inloggen met de app werkt op sommige smartphones niet altijd, we gaan ervan uit dat dit in een update wordt verholpen.

© CIDimport

BeatApp

© CIDimport

Android / iOS

Prijs: Gratis

BeatApp is een grappige app. Je kunt een tekstbericht importeren in de app en hiermee gaan dj’en. Voor je het weet, ben je als een soort Grandmaster Flash met je eigen teksten aan het scratchen. Je kunt beats aan je vocals toevoegen en je jam opnemen en delen met anderen. Het resultaat exporteer je als audiobestand naar bijvoorbeeld WhatsApp of Facebook. De app heeft nog wel een paar kleine bugs, maar is erg leuk en bovendien gratis.

Timbre

Android

Prijs: Gratis

Timbre is een app waarmee je video- en audiobestanden snijdt, samenvoegt en converteert. De app werkt erg makkelijk en kan verschillende soorten audiobestanden lezen, waaronder mp3, wav, flac en aac. Het is mogelijk om audio uit een video te exporteren en je kunt de bitrate van een mp3-bestand aanpassen. De vertalingen zijn af en toe wel hilarisch, zo kun je audio ‘troosten’ en wordt het splitsen van audio maar gemakshalve ‘spleet’ genoemd.

© CIDimport

Daylight

© CIDimport

Android / iOS

Prijs: Gratis

Daylight is een app die maar één ding doet: aangeven hoeveel daglicht je dag heeft. Als de dagen langzaam weer korter worden, zie je per dag hoeveel minder daglicht je hebt ten opzichte van gisteren. In het voorjaar is dit precies andersom natuurlijk. Een bolletje geeft aan waar je je op de dag bevindt en je ziet meteen hoe laat de zon precies onder gaat. De app is gratis, neemt weinig ruimte in op je smartphone en is eigenlijk best geinig.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000