De beste Android-apps voor de wintersport

© PXimport

De beste Android-apps voor de wintersport

Software

Geplaatst: 26 februari 2015 - 09:58

Aangepast: 14 december 2022 - 15:46

Redactie

Winterweer kan wisselvallig zijn. Het ene moment sneeuwt het, en een paar minuten later schijnt de zon waardoor de verse sneeuw weer wegsmelt. Er zijn veel apps die je met het grillige winterweer kunnen helpen.

Als je van plan bent om een dagje te gaan skiën of een andere wintersport te beoefenen, is het handig om een gedetailleerdere weersvoorspelling te hebben dan de algemene verwachting. Android heeft verscheidene goede weer-apps, maar als je een echt plezierige dag op de piste wil hebben, heb je specifiekere details nodig. Lees ook: Het beste van 2014: 10 must-have Android-apps.

Of je nu gaat skiën, snowboarden, of gewoon wat winterpret wil hebben in de bergen: kijk eens naar de volgende apps om ervoor te zorgen dat je volgende avontuur goed begint.

OnTheSnow Ski & Snow Report

Dit is de meest uitgebreide app voor alles wat je wil weten over een dag in een ski-oord. OnTheSnow vertelt je precies hoeveel liften en pistes er open zijn en houdt de meest recente sneeuwvalstatistieken bij. Er zijn ook reviews van andere gebruikers voor als je een meer anekdotisch beeld wilt krijgen. De activiteit van gebruikers verschilde per oord, maar toen ik het onlangs tijdens een trektocht in de buurt van Badger Pass controleerde, vond ik verschillende recente reviews.

© PXimport

Ski Report geeft gedetailleerde informatie over de omstandigheden op en rond de piste.

Als je het niet erg vindt om constant met advertenties gebombardeerd te worden, kun je eens kijken in het Inbox-gedeelte voor kortingen van ski-oorden en andere winteractiviteiten. Net als met andere soorten berichten kun je ze verwijderen als ze alleen maar ruimte in beslag nemen.

Ik zou wel graag willen dat de app een premium-optie had, zodat de advertenties verdwijnen - het zou een paar dollar waard zijn om een aantal visuele irritaties uit beeld te houden.

REI Snow Report

Recreatiewinkel REI heeft een goede mobiele app, REI Snow Report, die gericht is op de wintersport en er goed uitziet. De app bevat een goed portfolio aan wintersport-informatie.

REI Snow Report is vooral gericht op ski-oorden, waarbij het type sneeuwoppervlak, het aantal liften, de wind, en het dagelijkse weer worden vermeld. Er is ook een link naar webcams en routekaarten via specifieke oorden - hoewel het meestal één afbeelding is en je zal moeten inzoomen om alle details te kunnen zien.

© PXimport

REI's app ziet er het beste uit van allemaal en staat vol met nuttige informatie.

Je kunt pushnotificaties inschakelen voor wanneer je favoriete oord een bepaald niveau aan sneeuw krijgt. Stel dat je alleen ergens naartoe wilt als er minimaal 13 centimeter verse sneeuw ligt, dan kun je dat in de app aangeven. Je krijgt dan een notificatie zodra het oord die drempel bereikt.

Tijdens mijn Yosemite-trip kon ik met de app zien dat het een zonnige dag zou worden zonder nieuwe sneeuw op Badger Pass. Ik heb ook naar de webcam gekeken en de routekaart bekeken om een beter idee te krijgen van hoe een dag daarboven eruit zou zien. Al deze informatie staat in één app, waardoor ik geen losse Google-zoekopdrachten hoefde uit te voeren. Daardoor kan de besluitvorming een stuk handiger gemaakt worden.

AllSnow Ski Reports & Tracker

Dit is een andere goede keuze als je informatie wilt over de omstandigheden op skipistes. AllSnow heeft niet zoveel informatie als een aantal van de andere apps, maar het heeft een erg duidelijke interface en scheidt de weersomstandigheden en informatie over het oord op aparte tabbladen.

© PXimport

AllSnow geeft een handige samenvatting van de sneeuwomstandigheden op je favoriete pistes.

Het bevat ook een link naar Liftopia, een populaire site waarop je afgeprijsde lifttickets kunt kopen. Als je interactiever wil zijn, kun je een account aanmaken en de app gebruiken om je afdaling timen. Druk gewoon op Play en de app zal je afstand en hoogteverschil meten voordat je weer beneden bent. Het werkte zelfs in de metro, maar 3 meter naar beneden was niet echt een statistiek die het opslaan of delen waard was.

Ski Tracks

Misschien wil je meer dan alleen informatie over de sneeuw - een overzicht van je ervaring op de piste. Dit doet Ski Tracks; de app kost 1 dollar en verzamelt gegevens over je specifieke afdalingen. Het houdt de snelheid, afstand, hoogte, helling, enzovoorts bij als je hem inschakelt telkens wanneer je de heuvel afgaat.

© PXimport

Ski Tracks ziet er wat raar uit, maar de landschapsfunctie is wel heel fijn om te zien.

Een leuke functie is het kunnen bekijken van meerdere lagen op een Google Map. Als je op school ooit aardrijkskunde hebt gehad, zal je de contourlijnen herkennen. Die lijnen voegen extra context toe aan de hoogte van de berg. Het is een leuke manier om een indruk van het landschap te krijgen.

De rest van de interface is vrij eenvoudig, maar het is de moeite waard als je details wil over je skibekwaamheid.

Waar is Android Wear?

Al deze opties zijn leuk, maar ze zouden profiteren van Android Wear-ondersteuning. Het zou veel gemakkelijker zijn om snel de weersverwachting of je skistatistieken op je horloge te bekijken dan naar je telefoon te moeten zoeken terwijl je tien kilo aan sneeuwkledij draagt.

Als Android Wear vaker gebruikt gaat worden, zou dit een leuke functionaliteit zijn om in deze applicaties in te bouwen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000