Android 5.0 Jelly Bean komt eraan

Terwijl nog niet 1 % van de Androidgebruikers over versie 4 (Ice Cream Sandwich) van het mobiele besturingssysteem beschikt, verschijnt Android 5 alweer aan de horizon. Android 5, getooid met de welluidende codenaam Jelly Bean verschijnt mogelijk al deze zomer.

De Galaxy Nexus is tot nu toe de enige Android-smartphone die met Android 4 in de winkel ligt. En de meeste toestelfabrikanten zijn nog hard bezig om Android 4 op hun bestaande en nieuwe apparaten uit te brengen. Google zelf heeft er nog niets over los gelaten maar toch steken de geruchten over de volgende versie van Android alweer de kop op.

Website Digitimes weet te melden dat Google de introductie van Android 5 wil versnellen omdat het de druk van het komende Windows 8 van Microsoft voelt opkomen. Google verwacht kennelijk dat Windows 8 dat vermoedelijk eind dit jaar uitkomt wel eens voor verrassingen kan zorgen een zeker bij tablets voor flink wat concurrentie kan zorgen.

Zo zouden sommige partners van Google ontevreden zijn over de prestaties van Android 4.0. Jelly Bean zou geoptimaliseerd moeten worden voor tablets. Ook krijgt Android 5 de mogelijkheid om een tweede besturingssysteem te draaien. Er is sprake van de standaardmogelijkheid voor een dual-boot. Zo zou er op een tablet zowel Android als Windows 8 kunnen draaien zodat de gebruiker kan kiezen afhankelijk van de behoefte van het moment.

Ook Chrome OS word  genoemd als tweede besturingssysteem. Dit zou kunnen betekenen dat de door velen verwachte samensmelting van Android en Chrome OS met Android 5 werkelijkheid wordt.

Het is nog een beetje vroeg en of het verstandig is om nu al over Android 5 te praten, terwijl hele volkstammen nog met smart op Android 4 wachten is de vraag. Het vervroegd uitkomen van Android 5 zou de fragmentatie van de verschillende in omloop zijnde Android-versies alleen maar erger maken. We wachten het voorlopig maar even af.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten