Dit zijn de 5 beste deals voor data-opslag van dit moment

© Daniel Krasoń - stock.adobe.com

Dit zijn de 5 beste deals voor data-opslag van dit moment

Opslag

Geplaatst: 19 januari 2023 - 11:31

Maikel Dijkhuizen

Wie dit jaar wat meer op de uitgaven wil letten, is bij ID.nl aan het juiste adres. Twee keer per week verzamelen we de beste aanbiedingen binnen een bepaald thema voor je. Dat doen we bij verschillende webwinkels. Zoek je goedkope opslagdragers om dierbare herinneringen op te slaan? Vandaag hebben we vijf aantrekkelijke deals voor je gespot bij Amazon.nl.

Interne opslag: Lexar NM620 1TB

Deze ssd is momenteel het bestverkochte elektronicaproduct op Amazon.nl. Begrijpelijk, want je kunt tegen lage kosten maar liefst 1 TB data opslaan. Bovendien biedt deze zogeheten NVMe-ssd prima prestaties. De opgegeven schrijfsnelheid bedraagt volgens de fabrikant namelijk 3000 MB/s. De leessnelheid ligt met 3300 MB/s zelfs nog iets hoger. Aansluiten is eenvoudig. Prik de Lexar NM620 gewoon in een vrij PCI Express-slot van je computer. Als je het besturingssysteem op deze opslagdrager installeert, start het systeem voortaan zeer snel op. Verder openen programma’s vliegensvlug, terwijl je vlot data naar deze goedkope ssd kunt overzetten. Minder opslagcapaciteit nodig? De 512GB-uitvoering is op dit moment spotgoedkoop.

Prijs: van 69,49 euro voor 49,99 euro

Lexar NM620

Interne opslag: Crucial MX500 250GB

Zoek je een interne ssd die je rechtstreeks op een SATA-poort van een computer kunt aansluiten? De alom gewaardeerde Crucial MX500 is een goede keuze. Voor de 250GB-versie betaal je nu amper 35 euro, terwijl ook de uitvoeringen met 500 GB, 1 TB, 2 TB en 4 TB opslag sterk zijn afgeprijsd. Dankzij de 2,5inch-vormfactor past deze opslagdrager in de meeste pc’s en laptops. De schrijfsnelheid van maximaal 510 MB/s is een stuk hoger vergeleken met die van reguliere interne harde schijven. De leessnelheid bedraagt volgens Crucial hoogstens 560 MB/s. De fabrikant levert het bekende programma Acronis True Image HD mee om soepel data naar deze opslagdrager te migreren.

Prijs: van 52,02 euro voor 34,90 euro

Crucial MX500

Externe opslag: WD Elements Portable 5TB

Met deze ruim bemeten externe harde schijf van Western Digital bewaar je flink wat waardevolle gegevens, zoals persoonlijke documenten, foto’s en video’s. Deze draagbare opslagdrager is namelijk goed voor 5 TB. Vind je ondanks de aantrekkelijke korting de vraagprijs te hoog? Overweeg dan een uitvoering met minder opslagcapaciteit, namelijk 1 TB, 1,5 TB, 2 TB, 3 TB óf 4 TB. Sluit de WD Elements Portable aan op een usb-poort van een pc of laptop en heb direct toegang tot de inhoud. De schijf is vanuit de fabriek geformatteerd met het NTFS-bestandssysteem. Hierdoor kunnen Windows-gebruikers er meteen mee aan de slag. Een voordeel is dat de opslagdrager geen netvoeding vereist. In combinatie met de compacte behuizing is deze externe harde schijf dan ook uitermate geschikt voor mensen die vaak onderweg zijn.

Prijs: van 127,49 euro voor 109,90 euro

WD Elements Portable

Externe opslag: Crucial X8 1TB

Amazon.nl verkoopt deze externe ssd als een van de weinige (web)winkels voor minder dan honderd euro. Je hebt hierbij 1 TB opslagcapaciteit tot je beschikking. Wil je meer gegevens opslaan, dan koop je de Crucial X8 desgewenst met 2 TB of 4 TB opslagruimte. Koppel het apparaat via usb aan een computer, tablet, smartphone of gameconsole en zet bestanden met een maximale snelheid van 1050 MB/s over. De compacte aluminium behuizing kan wel een stootje hebben. Volgens Crucial overleeft deze robuuste opslagdrager zelfs een val van twee meter hoogte. Dankzij het nogal compacte formaat neem je de X8 moeiteloos overal mee naartoe.

Prijs: van 133,09 euro voor 94,90 euro

Crucial X8 1TB

NAS: Synology DS220+

Op zoek naar een betrouwbare NAS? De Synology DS220+ is in deze productcategorie het bestverkochte product op Amazon.nl. Bovendien is de vraagprijs op dit moment gunstig. Stop twee eigen schijven in de behuizing en maak (automatisch) back-ups. Wijs daarnaast allerlei andere functies aan deze veelzijdige NAS toe. Denk onder meer aan het monitoren van bewakingsvideo’s of downloaden van mediabestanden. Synology staat bekend om zijn toegankelijke besturingssysteem DiskStation Manager. Hiermee kunnen zowel beginners als ervaren gebruikers uit de voeten. Amazon.nl verkoopt de Synology DS220+ eventueel ook inclusief harde schijven. Schaf deze NAS bijvoorbeeld met 8 TB of 16 TB opslag aan.

Prijs: 323 euro

Synology DS220+

Disclaimer: alle aanbiedingen zijn gecheckt en waren geldig ten tijde van publicatie van dit artikel. Het kan helaas natuurlijk altijd dat een aanbieding vervallen is tegen de tijd dat je dit artikel leest.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000