Vijf redenen waarom een VPN in het buitenland handig is

© PXimport

Vijf redenen waarom een VPN in het buitenland handig is

Geplaatst: 30 augustus 2022 - 10:27

Aangepast: 16 november 2022 - 09:20

Partnerredactie

Als digital nomad kom je vaak op verschillende plekken, waar je altijd verbonden wilt zijn met het internet. Dit wil je dan natuurlijk wel op een veilige manier doen. Als je veel reist zul je ook wel bekend zijn met locatiegebonden problemen: niet alle content is overal beschikbaar. Een href="https://vpndiensten.nl/wat-is-vpn/" rel="noopener noreferrer" target="_blank">VPN </a>kan je helpen bij het oplossen van meerdere problemen.

#brandedcontent - Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Lequal

Vijf redenen waarom je een VPN in het buitenland kan gebruiken:

· Veiligheid.
Als je veel onderweg bent zal je vaak met verschillende netwerken zijn verbonden. Misschien zelfs op het vliegveld of in een gedeeld kantoor. Openbare wifi-netwerken staan erom bekend niet heel veilig te zijn. Een VPN beschermt je hiertegen.

· Sport kijken in het buitenland.
Wanneer je buiten de EU bent dan kun je via je gewone provider vaak geen sport meer kijken op je Nederlandse abonnement. Met een VPN kun je je locatie aanpassen en zo toch gewoon alles blijven volgen.

· Goedkoper hotels en hostels boeken.
Boekingssites tonen verschillende prijzen op basis van je huidige locatie. Als je veel op reis bent zul je dit vast wel eens hebben gemerkt. Door je locatie aan te passen met een VPN en de prijzen te vergelijken kun je zo goedkoper jouw verblijfplaatsen regelen.

· Anoniem internetten.
Online geef je veel persoonlijke informatie prijs. Vaak zonder dat je dit zelf door hebt. Bescherm jouw locatie en zorg ervoor dat jouw persoonsgegevens niet opeens op het dark web worden verkocht.

· Een groter aanbod van films en series.
Door het opheffen van geoblokkades krijg je een breder aanbod aan content op jouw favoriete streamingsites.

Geoblokkades opheffen: hoe werkt het?

Op basis van jouw IP-adres kunnen websites en internetdiensten zien waar je op dit moment bent. Je bent een serie aan het kijken in Nederland en hebt besloten om eventjes lekker vier maanden naar Mexico te gaan in de winter. Je logt in op Netflix of Amazon Prime en opeens zie je de serie die je wilde afkijken er opeens niet meer tussen staan. Dit komt omdat dit soort streamingdiensten de uitzendrechten voor bepaalde films en series vaak alleen maar binnen bepaalde landen hebben.

Door via een VPN verbonden te zijn met het internet kun je net doen of je ergens anders bent. Je verbindt je apparaat met de (Nederlandse) server naar jouw keuze en opeens zie je dat de serie weer beschikbaar is. Zo kun je gewoon lekker door blijven kijken waar je bent gebleven. Dit werkt op dezelfde manier voor het kijken van live sport.

Veilig en anoniem internetten

Zeker wanneer je met een openbare wifi-hotspot bent verbonden loop je veel gevaar. Je gegevens liggen makkelijk op straat. Met simpele software kunnen kwaadwillende mensen snel zien wie en waar je bent. Bedrijven verkopen dit soort informatie vaak ook door. Als je ‘s avonds thuis zit dan laat je de gordijnen toch ook niet open met het licht aan, zodat iedereen die langs loopt de hele avond kan zien wie je bent en wat je aan het doen bent? Waarom zou je dit online dan wel zo doen?

Lees meer over een VPN hier

Bekijk

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000