Google krijgt moederbedrijf genaamd Alphabet

© PXimport

Google krijgt moederbedrijf genaamd Alphabet

Geplaatst: 11 augustus 2015 - 05:13

Aangepast: 24 november 2022 - 11:32

Daan Doedens

Google het grootste bedrijf ter wereld? Niet helemaal. Reorganisaties hebben geleid tot een 'verzameling van bedrijven', zoals eigenaren Larry Page en Sergey Brin het noemen. Alphabet is de nieuwe overkoepelende naam.

De reorganisatie leidt ertoe dat Page de rol van CEO van Alphabet, het moederbedrijf met de tot de verbeelding sprekende url abc.xyz, gaat spelen, en Brin die van president. Sundar Pichai wordt de nieuwe CEO van Google. Door de nieuwe vorm vallen alle Google-diensten onder dezelfde noemer, inclusief het bedrijf Google zelf.

In de praktijk zal het niet zo veel gaan betekenen, afgezien van een Alphabet-logo op en in Google-diensten. De naam Google is simpelweg te sterk om zomaar in de prullenbak te gooien. Het zorgt er wel voor dat in de Google-gelederen alleen nog maar diensten zitten die echt met internet en e-mail te maken hebben, en dat zijprojecten als X Lab en andere investeringen onder de paraplu van Alphabet gaan vallen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000