© PXimport

De mogelijkheden van een VPN

Geplaatst: 7 april 2022 - 04:21

Aangepast: 25 november 2022 - 11:33

Partner

Waarschijnlijk heb je al eens gehoord over een VPN-verbinding. Misschien ben je wel aan het overwegen om een VPN-service in huis te halen. Heel verstandig! Ben je eigenlijk al op de hoogte van wat een VPN voor je kan betekenen? Wij hebben alle mogelijkheden voor je op een rij gezet.

#brandedcontent - Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met VPN Nederland

VPN?

Voordat we beginnen, nog even de basis: een VPN zorgt ervoor dat je op een veilige manier online bent. Er wordt een verbinding tussen jouw computer (of een ander apparaat, zoals je telefoon) en de rest van internet opgebouwd. Al het verkeer dat via de verbinding loopt, wordt netjes versleuteld met een slimme encryptiemethode. Het resultaat: je persoonlijke gegevens blijven ook écht persoonlijk. Wil je nog meer weten over VPN, dan lees je dit artikel. En dan nu: de mogelijkheden!

Overal veilig internetten

Een van de belangrijkste mogelijkheden van een VPN is dat je voortaan écht veilig kunt internetten. Een VPN zorgt er onder meer voor dat je IP-adres wordt verborgen. Dat is belangrijk. Een IP-adres is uniek en kan worden gebruikt om je te identificeren. Ook zonder je toestemming. Bovendien zorgt een VPN ervoor dat je persoonlijke gegevens worden versleuteld. Dat betekent dat niemand kan ‘meekijken’ met het internetverkeer. En dat komt goed uit. Bijvoorbeeld als je gebruik maakt van een openbare WiFi-verbinding, op een luchthaven of in een koffiebar. Je kunt zo’n openbare verbinding voortaan ook met een gerust gevoel gebruiken.

Ontvang nu 73% korting op een abonnement bij VPN Nederland

Bekijk

Geen grenzen meer

Wist je dat online diensten onderscheid kunnen maken tussen landen? Zo kan het filmaanbod van een streamingdienst voor een Nederlandse klant beperkter zijn dan voor een Amerikaanse klant. Niet echt eerlijk. Of nog vervelender: diensten die helemaal niet toegankelijk zijn, afhankelijk van het land waar je vandaan komt. Dat laatste noemen we ‘geoblocking’: blokkades en beperkingen op basis van je geografische locatie. Een VPN maakt hier korte metten mee: je kunt zelf bepalen in welk land je je ‘bevindt’ en hebt daarmee alsnog toegang tot je favoriete diensten. Streamen zoals het hoort.

 

© PXimport

Einde aan censuur  

Zonder censuur informatie opzoeken is helaas niet vanzelfsprekend in alle landen. Ben je in China, dan heb je mogelijk geen toegang tot diensten zoals Google, YouTube en sociale media. Via een VPN-service kun je dergelijke censuur omzeilen, doordat je verbinding maakt via een buitenlandse server.

Downloaden zonder zorgen  

Gebruik je internet vaak voor het downloaden van bestanden, bijvoorbeeld via torrents? Het is dan extra belangrijk om dit anoniem te kunnen doen. Je voorkomt hiermee dat je als gebruiker kan worden gevolgd, bijvoorbeeld door de overheid. Je kunt voortaan anoniem downloaden, inclusief gecensureerde en landgebonden content. Kortom: maak je gebruik van diensten zoals BitTorrent, Usenet of andere P2P-netwerken, dan mag een goede VPN-service niet ontbreken.

Ontvang nu 73% korting op een abonnement bij VPN Nederland

Bekijk

Weg met reclame  

Je kent het ongetwijfeld: nadat je een product online hebt gezocht, word je in de weken erna voortdurend lastiggevallen met advertenties voor vergelijkbare producten. Grote kans dat je hiervan niet gediend bent. Een van de manieren waarop je zulke ‘gepersonaliseerde’ advertenties kunt ontwijken, is door slim gebruik te maken van je IP-adres (waarover je eerder in dit artikel al hebt gelezen). Een VPN-service maskeert het IP-adres, zodat activiteiten zoals je zoekgedrag niet meer kunnen worden gevolgd. Zo wordt het een stuk lastiger om je lastig te vallen met ongevraagde reclame.

Gamen op hoger niveau  

Ben je een fanatiek online gamer? Mogelijk heb je al te maken gehad met DDoS-aanvallen. Een Denial of Service-aanval wordt helaas wel eens onder gamers toegepast om tegenstanders te vertragen of volledig uit te schakelen. Bij een dergelijke DDoS-actie wordt je computer het doelwit van grote hoeveelheden onzinnige data, afkomstig van externe computers. Een VPN-service kan helpen met het verkleinen van dit risico, zodat je gewoon eerlijk en ongestoord kunt doorspelen.

Snelheid waar je recht op hebt  

Sommige internetaanbieders kijken mee met je internetactiviteit en kunnen op basis hiervan de beschikbare bandbreedte (lees: snelheid) ‘afknijpen’. Dat kan bijvoorbeeld wanneer de internetaanbieder van mening is dat er veel wordt gedownload of gestreamd. Met andere woorden: je wordt gestraft voor je internetgebruik. Met een VPN is dat gelukkig meteen verleden tijd. De internetaanbieder ziet immers niet meer welke gegevens je verstuurt en ontvangt.

Voordeeltjes

Wist je dat een VPN-service je ook geld kan besparen? De prijs van sommige online producten en diensten kunnen afhankelijk zijn van de locatie waar je je bevindt. Zo kan dezelfde online muziek- of videodienst in het buitenland bijvoorbeeld goedkoper zijn dan in Nederland. Dat is niet eerlijk. Met een VPN-dienst bepaal je zelf uit welk land je je presenteert. Is een dienst in een ander land goedkoper? Dan kies je eenvoudigweg dat land om te besparen.

 

© PXimport

Op alle apparaten  

Een goede VPN-dienst beschermt alle apparaten waarmee je online bent. Dat betekent dat je niet alleen veilig kunt internetten met je laptop, maar dat je ook op een verantwoorde manier online kunt gaan met je telefoon. Met andere woorden: je hoeft geen onderscheid meer te maken tussen de apparaten waarmee je graag online gaat. En dat geeft een gerust gevoel.

Ontvang nu 73% korting op een abonnement bij VPN Nederland

Bekijk

Reden genoeg  

Er zijn dus volop redenen om te kiezen voor een VPN-dienst. Heb je er al een gekozen? VPN Nederland biedt je een goede VPN-dienst waarmee je in één keer klaar bent. Nu is het helemaal interessant om een VPN in huis te halen: bij VPN Nederland krijg je tijdelijk 73% korting op een jaarabonnement. Je betaalt omgerekend slechts 1,99 euro per maand om voortaan écht veilig online te zijn. VPN Nederland heeft een paar belangrijke voordelen ten opzichte van andere aanbieders. Zo is de dienst volledig Nederlands: dat betekent een Nederlands team met 24/7-klantenservice. Je hebt dus nooit te maken met een taalbarrière. Ook goed om te weten: VPN Nederland richt zich op de Nederlandse markt. Bovendien beschikt VPN Nederland over het grootste serverpark van Nederland. Dat is erg prettig voor de internetsnelheden: er is altijd een server bij jou om de hoek.

 

© PXimport

Profiteer nu tijdelijk van 73% korting op een 1-jarig abonnement bij VPN Nederland en betaal slechts 1,99 euro per maand. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000