Zo sla je Facebook-berichten op voor later

© PXimport

Zo sla je Facebook-berichten op voor later

Geplaatst: 23 februari 2021 - 06:43

Aangepast: 20 januari 2023 - 00:13

Justin Doornekamp

Er gebeurt zoveel op Facebook, dat je niet alles kan bijhouden. Waar haal je de tijd ook vandaan? Zie je een interessant post voorbijkomen, maar heb je geen tijd om deze uitgebreid te bekijken, dan kun je deze berichten opslaan voor later. Op deze manier mis je niks en hoef je ook niet bang te zijn dat je een bepaald bericht later niet meer kunt terugvinden. In dit artikel leggen we uit hoe je op Facebook berichten voor later kunt opslaan. 

Op Facebook kun je linkjes opslaan, maar ook berichten die door vrienden of pagina’s werden gedeeld, foto’s, video’s en ook pagina’s of evenementen. De opgeslagen items vind je vervolgens allemaal terug in één overzicht.

Als je iets wilt opslaan op Facebook, dan is er één makkelijke manier die werkt voor alle versies van het social media-platform, dus ongeacht of je Facebook bezoekt via de browser op je Windows-pc en Mac of via de browser of app op je iPhone, iPad of Android-apparaat. 

Zo doe je dat

Ga naar een Facebook-bericht dat je voor later wilt opslaan en klik (of tik) op de drie horizontale puntjes in de rechterbovenhoek van het bericht. Kies vervolgens voor Bericht opslaan (of Link opslaan, Evenement opslaan, etc.).

De manier waarop je je opgeslagen berichten vervolgens kunt terugvinden, verschilt wel per platform waarop je Facebook gebruikt. In de browser op je pc, maar ook in de app op je smartphone of tablet, krijg je een venster te zien met de keuze om een bericht op te slaan in een bepaalde verzameling. Standaard is er het Voor later dossier, maar je kunt ook een nieuwe verzameling aanmaken. Kies een verzameling en klik op Klaar.

Gebruik je Facebook in de browser van je mobiele apparaat, dan worden berichten opgeslagen in een standaard mapje. Pas nadat je een bericht hebt opgeslagen, zie je boven dat bericht de optie Toevoegen aan een collectie verschijnen en zie je de verschillende verzamelingen. 

© PXimport

Opgeslagen berichten terugvinden

Heb je eenmaal wat berichten opgeslagen en wil je ze terugvinden, ga dan op je Windows-pc, Mac of Linux-computer naar de hoofdpagina van Facebook en klik in het menu aan de linkerkant van het scherm op Opgeslagen. Het kan zijn dat je eerst op Meer weergeven moet klikken om deze optie te zien. Vervolgens zie je alle opgeslagen items en kun je ze eventueel nog verplaatsen naar andere verzamelingen.

Bezoek je Facebook via je mobiele browser of de app, dan klik je op het hamburgermenu (de drie horizontale streepjes onder elkaar) en dan op Opgeslagen. De meest recent opgeslagen items vind je bovenaan. 

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000