Prism-break.org: Voorkom PRISM-spionage

© CIDimport

Prism-break.org: Voorkom PRISM-spionage

Geplaatst: 13 juni 2013 - 12:40

Aangepast: 27 augustus 2022 - 03:48

Redactie ID.nl

Het PRISM-project van de Amerikaanse NSA heeft nogal wat losgemaakt en maakt ons weer bewust van onze online privacy.  De Amerikaanse burgerrechtenorganisatie EFF heeft de website PRISM-break.org in het leven geroepen waarop alternatieven staan voor software die bespioneerd wordt door de NSA.

Microsoft, Apple, Google, Facebook, Yahoo: Allemaal zijn ze betrokken bij het PRISM-schandaal. Hoewel de grote technologiebedrijven ontkennen bewust te hebben deelgenomen aan het PRISM-project, zijn de consequenties voor de gebruikers van hun software er niet minder om. Wie niet wil dat de NSA kennis neemt van zijn/haar online-activiteiten doet er verstandig aan om Amerikaanse software en websites te mijden. Lastig want alle grote populaire diensten worden gehost in de VS. Daarom heeft de EFF een ovrzicht gemaakt in verschillende categorieën met alternatieven voor de populaire Amerikaanse software. Je kunt de lijst hier bekijken. Opvallend is dat het Noorse Opera niet genoemd wordt als een alternatieve browser. Wel wordt Tor-genoemd, lees onze workshop op Computer Idee hoe je anoniemer kunt surfen met Tor.

[Via: PCM]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000