Politie zet telkens vaker drones in

Desktops & monitoren

Geplaatst: 16 november 2020 - 09:12

Aangepast: 29 augustus 2022 - 15:54

Drones vinden niet alleen bij hobbyisten gretig aftrek, ook de Nederlandse politie vliegt er telkens vaker mee. Dergelijke operationele inzetten van drones zijn tussen januari en september van dit jaar al vaker voorgekomen dan in heel 2019.

Vorig jaar stuurde de politie 556 keer een drone de lucht in, terwijl dit tussen januari en september van 2020 al 790 keer voorkwam. In 2017 had men slechts de beschikking over tien drones in totaal. Nu zijn dat er al 60 en vanaf volgend jaar worden het er 'meer dan 100'. Zo'n professionele politiedrone kost zo'n 50.000 euro, meldt de NOS

Wakend oog

Drones worden vooral ingezet bij verkeersongevallen, omdat van bovenaf beter te zien is hoe het ongeluk heeft plaatsgevonden. Maar dit jaar ook vaak om te bepalen of mensen niet te dicht op elkaar staan. BIj demonstraties is bijvoorbeeld van bovenaf goed zichtbaar of mensen zich wel netjes aan de anderhalvemeter houden.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000