Huawei haalt Apple in, zit Samsung op hielen

© CIDimport

Huawei haalt Apple in, zit Samsung op hielen

Desktops & monitoren

Geplaatst: 1 mei 2019 - 07:32

Aangepast: 29 augustus 2022 - 17:32

Redactie

Huawei en Apple knokken al een tijdje om de tweede plaats als best verkochte smartphone-merk. Het afgelopen kwartaal is Huawei echter flink uitgelopen op Apple en komt de koppositie telkens dichterbij. Hoe lang staat Samsung daar nog?

Na jaren van groei raakte de smartphone-markt de afgelopen tijd enigszins in het slop. Er worden wereldwijd telkens minder telefoons verkocht, omdat veel mensen er simpelweg al eentje bezitten en er tevens langer mee doen. Het afgelopen kwartaal daalden de totale verkopen opnieuw, dit keer met 6,6 procent ten opzichte van een jaar geleden.

De grootste 'verliezer' is dit keer Apple, er werden maar liefst 30 procent minder iPhones verkocht. Bij Huawei juist de helft meer. Daardoor ontstaat er een behoorlijk gat tussen de twee merken: 36,4 miljoen verkochte iPhones tegenover 59,1 miljoen Huawei-toestellen. Volgens marktonderzoeker IDC komt dat o.a. doordat Huawei zowel in het budget- als het topsegment goed vertegenwoordigd is, terwijl Apple zich juist vooral richt op kopers met een goedgevulde portemonnee. 

Samsung voorlopig de grootste

Samsung blijft het populairste smartphone-merk, met 71,9 miljoen verkochte telefoons heeft het een kwart van de markt in handen. Toch bedroeg de totale verkoop van Samsung-toestellen 8 procent minder dan het eerste kwartaal van 2018. IDC verwacht het komende jaar dan ook dat Huawei Apple verder achter zich laat en Samsung op de hielen blijft zitten. 

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000