Review: HP Spectre x360 (15,6 inch)

Desktops & monitoren

Geplaatst: 14 oktober 2018 - 15:32

Aangepast: 19 september 2022 - 13:28

De Spectre x360 van HP is een juweeltje om naar te kijken. De convertible heeft met zijn donkergrijze aluminium behuizing en goudgekleurde accenten een even stoere als chique uitstraling.

Review: HP Spectre x360 (15,6 inch)

De notebook doet erg solide aan en ook het scherm zit goed vast – geen gewiebel dus tijdens het typen. Dit terwijl het display wel degelijk helemaal te kantelen is, om hem zo als tablet te gebruiken of in de tentmodus te zetten. De versie van 39 cm (15,6 inch) is als tablet wat onhandig, maar komt met achterover gekanteld scherm wel mooi tot zijn recht bij het kijken van films.

4K-voordelen

U ziet het al aan de prijs: deze laptop is vooral voor professionele beeldbewerkers bedoeld. Zij hebben het meest aan de snelle specificaties (waaronder een Intel i7-cpu en 16 GB ram) die er deel van uitmaken. Maar ook aan het 4K-scherm, dat de prijs nog verder opdrijft. We openen een 4K-filmproject in Adobe Premiere om de laptop eens flink te laten zweten, en wat blijkt? Het apparaat weert zich kranig, ook bij zware taken als kleurcorrectie en het renderen van beelden. Het is wel de bedoeling dat u een stopcontact in de buurt houdt, want met een scherm op maximale helderheid zien we de accustatus zienderogen slinken.

Poortjes door

En dat beeld wilt u eigenlijk liever niet dimmen, want de kleurweergave is uitstekend. Dat komt dan weer onder meer goed van pas bij fotobewerking, waarvoor overigens een fijne stylus wordt meegeleverd. In het dagelijks gebruik valt wel op dat de ventilatie snel luidruchtig wordt. Het voornaamste kritiekpunt op het ontwerp is verder dat er maar één standaard usb-poort op zit. Verder vinden we wel twee usb-c-aansluitingen terug, maar houd er rekening mee dat u al snel op zoek gaat naar een verloopstukje.

Conclusie

Snelle 4K-laptop, met name geschikt voor videobewerkers en fotografen.

Pluspunten
Stevige bouw, toont prachtige kleuren, snelle specificaties.
Minpunten
Luide ventilatie, te weinig standaard usb-poorten.

Adviesprijs: vanaf € 1.799,–

Voor meer informatie: www.tiny.cc/specx360

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000