Hackers maken streamen van pc naar Wii U GamePad mogelijk

Hackers maken streamen van pc naar Wii U GamePad mogelijk

Desktops & monitoren

Geplaatst: 31 december 2013 - 11:37

Aangepast: 27 augustus 2022 - 02:34

De controller van Nintendo's Wii U wordt normaal gesproken enkel gebruikt voor het streamen van Wii U-games, maar hackers hebben het voor elkaar gekregen er pc-games op af te spelen. Op een Duitse hackersconferentie deden ze de techniek uit de doeken.

De Wii U GamePad bezit een touchscreen in het midden en heeft daardoor wat weg van een uit de kluiten gewassen tablet. Sommige spellen maken van het scherm gebruik om spelelementen als kaarten of inventarissen gemakkelijker bereikbaar te maken. Vaak zijn hele games op die manier draagbaar te spelen, zodat de televisie vrij komt voor anderen in het huis.

De drie hackers toonden beelden van de console-exclusieve spellen Final Fantasy 7 en The Legend of Zelda: The Wind Waker. Deze werden geëmuleerd op een pc, en vervolgens naar de GamePad van de Wii U gestreamed.

Open source

Het project zit nog in een vroege fase, en lang niet alle games werken zomaar. Het team heeft de open source code publiekelijk gemaakt, zodat iedereen vrij is er aanpassingen aan te doen en mee te werken aan de ontwikkeling ervan. Nintendo zelf heeft nog niet op de hack gereageerd.

Het streamen van pc-games naar de woonkamer lijkt in 2014 een belangrijk onderdeel te worden van de computerspellenmarkt. Chipfabrikant NVIDIA bracht al de draagbare Shield uit, en softwarebedrijf Valve lanceert binnenkort zijn Steam Machines. 

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000