© PXimport

Gamen met 540 frames per seconde

Geplaatst: 14 januari 2023 - 18:29

Redactie ID.nl

Gamers hebben baat bij een zo hoog mogelijke framerate: hoe hoger dit is, hoe soepeler beeld verloopt. Tijdens de CES werd een monitor getoond met een beeldverversingssnelheid van 540 hertz. Voor pc-gamers de hoogste verversingssnelheid op een monitor tot dusver.

De meeste monitoren hebben een verversingssnelheid van onder de 200 hertz. Bij televisies ligt dit doorgaan nog iets lager omdat films en series in een vaste snelheid worden uitgezonden (24 frames per seconde). Om de games ook daadwerkelijk zo soepel te laten lopen heb je niet alleen een hoge verversingssnelheid nodig, maar ook veel rekenkracht. Voor pc-gamers houdt dat in dat een krachtige cpu, veel werkgeheugen en een goede videokaart minstens zo belangrijk zijn.

Na zo’n investering kun je echter wel genieten van games die vloeiend draaien. Wanneer je dit hebt ervaren wil je nooit meer terug.

Watch on YouTube

Wil je meer video’s zien, abonneer je op het YouTube-kanaal van ID.nl.

0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000