© PXimport

AI genereert video's

Desktops & monitoren

Geplaatst: 6 januari 2023 - 13:01

Redactie

Artificiële intelligentie (AI) wordt voor steeds meer toepassingen gebruiken. De laatste weken komt AI vooral in het nieuws omdat de mogelijkheden steeds groter worden voor het maken van creatieve producties. Teksten, kunst en nu zelfs video’s.

In deze video wordt het concept van "Imagine video" van Google aangehaald. Imagine video is een soort van text-to-video-generator, waarbij je tekst invoert en de Artificial Intelligence (AI) gaat op zoek naar beelden en video's op het internet om een complete video te maken.

 

Dit concept zit momenteel nog in de researchfase, maar de resultaten zijn al zeer interessant. Zo zien we bijvoorbeeld een beer die bij een wasbak staat, terwijl we alleen tekst hebben ingevoerd. De AI gaat op zoek naar beelden op het internet en maakt er een video van. Dit is indrukwekkend, aangezien het concept suggereert dat in de toekomst we misschien helemaal geen mensen meer nodig hebben om video's te maken. Het blijft interessant om de ontwikkelingen op dit gebied te volgen.

Watch on YouTube

Wil je meer video’s zien, abonneer je op het YouTube-kanaal van ID.nl.

Overigens is AI ook in staat teksten te laten schrijven. Ook op dat gebied gaan de ontwikkelingen razendsnel. Want hoewel deze alinea zelfgeschreven is, zijn de twee alinea’s boven de video geschreven door AI middels ChatGPT.

0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000