Philips Bass+ Over-ear - Goed geluid met een compromis

© PXimport

Philips Bass+ Over-ear - Goed geluid met een compromis

Computer accessoires

Geplaatst: 27 september 2017 - 11:01

Aangepast: 24 november 2022 - 12:43

Lub Snoek

Bass+ is de naam van de nieuwe lijn koptelefoons van het merk Philips. Deze lijn staat garant voor vederlichte koptelefoons zonder in te leveren op de lage tonen. Wij mochten de compacte Bass+ Over-ear van Philips uitproberen.

Opvouwen

Wat gelijk opvalt zijn de ronde oorschelpen met de opvallend brede oorkussens. Het contrasterende logo van Bass+ steekt mooi af tegen de zijkant van de koptelefoon. Het logo maakt deze en de andere koptelefoons uit de lijn herkenbaar op een subtiele manier.

Lees ook: Tips voor het vinden van de beste koptelefoon

© CIDimport

De Bass+ Over-ear is inklapbaar op een manier zoals we dat niet vaak zien. Je kantel beide oorschelpen naar binnen, waardoor de koptelefoon een compact pakketje wordt dat tegen een stootje kan.

Niet echt over-ear

Op papier is de koptelefoon van Philips het over-ear model uit de lijn van Bass+ koptelefoons. Toch is het niet echt een over-ear koptelefoon. De ronde oorkussens rusten grotendeels op je oor en de opening in de oorschelp is veel te klein om je oor te omsluiten. De oorschelpen bedekken wel je hele oor, maar door het ontwerp is er weinig sprake van isolatie – iets waarvoor veel gebruikers juist voor een over-ear kiezen.

© CIDimport

De Bass+ Over-ear scoort ook niet denderend op comfort. De oorkussens zijn vrij hard en op de hoofdband zit geen kussen of iets dergelijks. Dit hoeft geen ramp te zijn, maar door het ontwerp van de oorschelpen leunt het grootste deel van het gewicht op de hoofdband. Doordat hier geen kussen op zit, gaat de hoofdband al snel irriteren. Gelukkig is de Bass+ Over-ear wel bijzonder licht van gewicht, waardoor de harde hoofdband iets minder storend is.

De koptelefoon zit wel heel vervelend wanneer je één van de oorkussens naast je oor schuift om bijvoorbeeld naar iemand te kunnen luisteren. De koptelefoon buigt amper mee, waardoor de hoofdband in zulke situaties eerder als een bankschroef aanvoelt.

Bass+

Wat de koptelefoon van Philips inlevert op comfort, wordt voor een deel goedgemaakt door het geluid van de koptelefoon. De koptelefoon van iets meer dan 100 gram klinkt een stuk zwaarder je zou denken en het is bijzonder om te horen hoe goed de basweergave is bij een koptelefoon die zo dun en licht is. Je hoort wel dat de hogere tonen iets zijn afgevlakt, maar dat kunnen we de betaalbare koptelefoon maar moeilijk kwalijk nemen.

Zoals de naam al doet vermoeden doet vooral muziek waarbij de bas belangrijk is het goed. De nadruk is niet te heftig – zo gaat er weinig uit het middengebied verloren en ook de hoge tonen zijn nog goed waarneembaar. Pas op hogere volumes worden vooral de hoge tonen een beetje schel – de bas blijft in veel gevallen prima.

Knoppen

Met de stevige knoppen op de koptelefoon kun je het volume regelen en het volgende- en vorige kiezen. Dit laatste gaat echter wel op een bijzondere manier: door twee keer op de play/pauze-knop te drukken ga je naar het volgende nummer, maar om het vorige nummer te kiezen moet je deze knop langer inhouden.

© CIDimport

Conclusie

De Bass+ Over-ear is niet bepaald de meest comfortabele koptelefoon die we ooit hebben getest. Vooral gebruikers die een zachte hoofdband en oorkussens belangrijk vinden kunnen beter even verder zoeken. Toch is het geluid van de lichte, draadloze koptelefoon verbazingwekkend goed. Wat geluidskwaliteit betreft heeft Philips met de Bass+ de lat enorm hoog gelegd voor betaalbare, draadloze koptelefoons.

De Bass+ Over-ear is binnenkort verkrijgbaar.

7,0

ONS OORDEEL

Philips Bass+ Over-ear

Pluspunten

Geluidskwaliteit

Inklapbaar

Prijs

Minpunten

Comfort

Conclusie

**Prijs:** 70 euro **Frequentiebereik:** 8Hz – 21.500kHz **Impedantie:** 32 Ohm **Drivers:** 40mm **Gevoeligheid:** 104 dB **Verbindingen:** Bluetooth 4.1 en 3,5mm koptelefooningang...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000