Malware voor Mac kan bespieden via webcam

Malware voor Mac kan bespieden via webcam

Computer accessoires

Geplaatst: 26 juli 2017 - 06:11

Aangepast: 26 augustus 2022 - 17:09

Er is opnieuw malware gevonden die zich op Mac-gebruikers richt, dit keer onder de naam Fruitfly. Het virus is al vijf jaar actief en maakt bespieden via de webcam mogelijk.

Een andere variant van Fruitfly werd eerder dit jaar al ontdekt en vervolgens door Apple aangepakt. Maar security-onderzoeker Patrick Wardle ontdekte nog een versie die al jaren actief is, en al honderden Macs infecteerde. De malware houdt ook toetsaanslagen bij.

Wie er achter de malware zit en wat er eventueel met de gestolen informatie gedaan wordt, is niet duidelijk. Volgens Apple is er niet direct reden tot paniek, althans wanneer je besturingssysteem up-to-date is. Specifiek dien je OS X 10.11 El Capitan of macOS 10.12 te draaien.

Overschatting

Fruitfly kon zich verspreiden via malafide links.

Volgens Wardle overschatten gebruikers de beveiliging van hun Mac. Hoewel het platform veel minder vaak een doelwit is dan bijvoorbeeld Windows-computers, duiken er toch zo nu en dan virussen voor Apples besturingssysteem op.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000