Foto's en video's op Instagram niet meer alleen vierkant

Foto's en video's op Instagram niet meer alleen vierkant

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 28 augustus 2015 - 06:58

Instagram laat je voortaan ook foto's en video's delen met een liggend of staand formaat. Eerder werden deze enkel als perfecte vierkanten geplaatst.

Vierkante foto's en video's gaven Instagram zijn eigen identiteit, want daardoor leek het alsof de beelden waren gemaakt met een ouderwetse Polaroid-camera.

Toch klaagden veel gebruikers dat ze foto's en video's te vaak lelijk werden afgekapt. Vrienden vielen buiten boord op groepsfoto's of een mooi landschap paste er niet altijd helemaal op. 

Wanneer de media voortaan wordt geplaatst, kun je zelf het formaat kiezen. In het overzicht zie je wel alleen nog vierkante vlakken, maar zodra je op een foto klikt zie je hem in zijn geheel.

Film

De verandering is met name interessant voor videomakers, omdat professionele filmpjes altijd in liggend formaat worden geschoten.

Eerder al maakte Instagram het ook mogelijk om beelden in een hogere resolutie te delen, van 640x640 naar 1080x1080.

Lees ook: Hoe werkt Instagram?

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000