Alles wat je moet weten over je online veiligheid

Alles wat je moet weten over je online veiligheid

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 12 oktober 2016 - 11:21

Aangepast: 26 augustus 2022 - 18:55

In deze digitale tijden ben je bijna non-stop bezig met het beveiligen van je computers, je telefoons, je tablets, en tegenwoordig zelfs je slimme rookmelders en thermostaten. Het is niet makkelijk om in deze 'connected world' nog veilig te blijven, maar het zou handig zijn als je daar één pakket voor had dat je tegen álles kon beveiligen. We kijken eens naar de grootste security-problemen, en wat je daartegen kunt doen.

  Lees hier wat dit betekent.

 

Eerder schreven we al over de 5 grootste securityproblemen, inclusief een snelle oplossing voor die problemen. Maar security-gevaren zoals ransomware, phishing en malvertising laten zich niet zomaar oplossen. Wil je dus echt weten wat je moet doen aan de grootste beveiligingsrisico's, dan moet je daar dieper in duiken.
 

 

Waarom hacken hackers?

Zo moet je eerst leren waarom hackers überhaupt hacken. Wat zijn hun beweegredenen? Proberen ze je een virus aan te smeren, of zit er meer achter het openbreken van systemen? Je merkt dat het verhaal namelijk een stuk genuanceerder ligt.

Lees dit artikel: 'Waarom hacken hackers?
 


 

Ransomware

Eén van de grootste bedreigingen van dit moment is zonder twijfel ransomware. Daarbij worden je bestanden 'gegijzeld' voor kwaadaardige malware, waardoor je documenten en foto's ineens zijn versleuteld met krachtige encryptie. De enige manier om je bestanden te redden is om geld te betalen - meestal in de vorm van bitcoins omdat die amper te traceren zijn.

Lees ook: Toenemende ransomware-dreiging voor pc's en smartphones.

Je kunt je natuurlijk afvragen wat ransomware in de eerste plaats is. Het is belangrijk om eerst te leren hoe ransomware werkt, en welke preventieve maatregelen je ertegen kunt nemen. En, niet belangrijk, wat je moet doen als je eenmaal slachtoffer bent geworden. Je leest dat in dit artikel: 'Wat is ransomware, en wat kun je ertegen doen?'


 Veilig onderweg

Cybersecurity-gevaren komen niet alleen in je huis voor, maar vooral ook onderweg. Op vakantie is het bijvoorbeeld ook erg belangrijk om veilig te blijven, maar hoe doe je dat? Eén van de beste tips is om een vpn te nemen. Je kunt hier een aantal goede vpn-diensten vinden, maar als je liever zelf op onderzoek wilt lees je hier waar je op moet letten bij het kiezen van een vpn-dienst.

Natuurlijk is een vpn niet de enige tip om veilig te blijven op vakantie. Je kunt er nog veel meer aan doen, zoals het vergeten van open netwerken, 4G te gebruiken, en het meenemen van je eigen router.

Lees ook: '5 handige tips voor veilig internet op vakantie'.

En wat nou als je je telefoon kwijtraakt? Dat is erg vervelend, want daar staat zoveel persoonlijke informatie op dat je die graag wil houden. Er zijn gelukkig meerdere manieren om te zorgen dat je je telefoon makkelijk terug kunt vinden, al is voorkomen natuurlijk beter dan genezen.

Lees ook: '5 manieren om je verloren of gestolen telefoon terug te vinden'.
 


 

Beveiligingspakketen

De bovenstaande opties zijn natuurlijk veilig, maar je moet er wel héél veel verschillende programma's voor downloaden, gebruiken en instellen. Niet erg praktisch dus. Het zou veel handiger zijn als je gewoon één pakket had waarmee je veilig bleef tegen ransomware, malvertising, én waarmee je je telefoon weer makkelijk terug kunt vinden. We hebben daar een aantal tests voor gedaan.

Lees ook: '13 internet security-suites getest'.

Specifieker kun je kijken naar Bitdefenders Total Security Multi Device-pakket. Lees bijvoorbeeld ook eens onze review van Bitdefenders bekroonde 3-in-1-pakket voor meer informatie. Enne, blijf veilig!

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000