Dit kan de Apple Watch allemaal

© PXimport

Dit kan de Apple Watch allemaal

Geplaatst: 24 april 2015 - 09:00

Aangepast: 24 november 2022 - 11:21

Jeroen Kuiper

In Nederland moeten we nog even wachten op de Apple Watch maar we kunnen al wel kijken wat de smartwatch precies kan. Apple biedt tien video's aan waarin ze tien features van de Apple Watch bespreken. Je vindt ze hier allemaal op een rij!

De eerste mensen krijgen hun Apple Watch vandaag binnen maar in Nederland moeten we er nog even op wachten. We kunnen al wel kijken wat de smartwatch kan door de user-guide die Apple online geplaatst heeft. Daarnaast zette het bedrijf tien video's online waarin tien features van de Apple Watch worden besproken. Dit kan de Apple Watch:

1. Bellen met de Apple Watch

Bellen en gebeld worden op je horloge? Het kan met de Apple Watch. Beantwoord inkomende gesprekken of bel zelf contactpersonen. Je kunt ook Siri de opdracht geven een contactpersoon te bellen.

[youtube]_Zj5KisMVv8[/youtube]

2. Berichten ontvangen en versturen

Je kunt je iPhone gewoon in je zak laten. Berichten komen op je Apple Watch binnen en je kunt ze zelfs beantwoorden. Je kunt kiezen uit een aantal standaard berichten maar je kunt ook een bericht dicteren aan de smartwatch. Er zitten zelfs nieuwe geanimeerde emojies op de Apple Watch.

[youtube]kMhqSeNMSDA[/youtube]

3. Personaliseer je Apple Watch

Apple heeft een aantal layouts beschikbaar gemaakt voor de Apple Watch. Die layouts kun je daarna ook nog aanpassen zodat je de smartwatch helemaal kunt personaliseren.

[youtube]N6ezjg6-0hU[/youtube]

4. Digital Touch brengt je dichtbij je vrienden

De Digital Touch-feature brengt je dichter bij je vrienden. Door aan de zijkant van de Apple Watch te drukken krijg je direct een overzicht van je favoriete contactpersonen. Als een contactpersoon ook een Apple Watch heeft kun je een tekening maken en die naar die persoon versturen en je kunt zelfs je hartslag met die persoon delen.

[youtube]qPYtz6vSMOw[/youtube]

5. Siri is ook van de partij

Net als op de andere devices van Apple is ook Siri van de partij op de Apple Watch. De stem van Apple werkt hetzelfde als op de iPhone en iPad. Je activeert Siri door de grote knop aan de zijkant van de Apple Watch ingedrukt te houden of door 'Hey Siri' te roepen tegen de smartwatch.

[youtube]3SC5rktnRA8[/youtube]

6. Navigeren met Maps

Navigeren met Maps via je Apple Watch. Erg handig als je niet weet hoe je moet rijden of lopen. De Apple Watch geeft je een seintje als er een nieuwe aanwijzing komt zodat je nooit meer hoeft te verdwalen.

[youtube]PfeOJuFdeUY[/youtube]

7. Muziek bedienen vanaf je pols

De Apple Watch werkt ook als afstandsbediening voor de muziek op je iPhone. Druk op play, kies het volgende nummer of zoek een nummer op in de muziek-bibliotheek van je iPhone. Siri kan je ook een handje helpen.

[youtube]Pux_-R50Jew[/youtube]

8. Betalen via Apple Pay

Of het in Nederland ook mogelijk zal zijn is nog niet zeker, maar je kunt ook betalen met je Apple Watch. Je moet Apple Pay wel instellen op je iPhone, maar als dat eenmaal is gebeurd houd je de smartwatch tegen het betaalpunt en kun je betalen.

[youtube]LQmASmoMYwg[/youtube]

9. De Apple Watch helpt je met bewegen...

De Apple Watch helpt je met bewegen! Als je de Activity-app hebt geactiveerd en ingesteld geeft de smartwatch je iedere dag drie persoonlijke fitness-doelen.

[youtube]y1nqy2CPbQU[/youtube]

10. ...en helpt je bij je Workout

De laatste video bespreekt de Workout-app. Je kunt kiezen uit verschillende workouts en doelen voor jezelf stellen. De Apple Watch houdt je daarna op de hoogte van je vorderingen.

[youtube]BDQYCBjXsaw[/youtube]

De Apple Watch is volgens geruchten vanaf 8 mei te bestellen in Nederland. Het is nog wachten op een officiële bericht van Apple.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000