Hoe krasbestendig is het scherm van de smartwatch? En hoe houdt de Apple Watch zich onder water? De mannen van FoneFox onderwierpen het sportmodel van de Apple Watch aan deze tests... Don't try this at home!

Het is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt als je de Apple Watch binnenkrijgt, maar er zijn mensen die hun smartwatch tot in het extreme willen testen. De mannen van het Australische FoneFox onderwierpen het sportmodel van de Apple Watch aan een aantal tests. Hoe houdt de Apple Watch zich onder water en hoe krasbestendig is het scherm van de smartwatch? En nog een belangrijke vraag: Hoe lang duurt het voor je Apple Watch kapot is als je er met een hamer op slaat? Uiteraard geldt hier: Don't try this at home!

De Apple Watch onder water

De mannen van FoneFox beginnen rustig en spetteren wat water op de wearable. De smartwatch gaat daarna mee onder de douche, wordt in een emmer warm en koud water gelegd en tot slot zwemt één van de mannen ermee onder water. De Apple Watch houdt zich prima. Als de smartwatch uit het water komt werkt hij zonder problemen. Onder water werkt het scherm alleen niet optimaal. Apple geeft op de site aan dat de Apple Watch wel waterbestendig is, maar dat de smartwatch niet waterproof is. Het bedrijf zegt dat zweten of je handen wassen geen probleem is, maar raadt douchen of zwemmen met de Apple Watch af.

[youtube]zW5CxZioIkk[/youtube]

Doorstaat de Apple Watch de krastest?

De Apple Watch werd door FoneFox ook onderworpen aan een krastest, en daar kwam het sportmodel minder goed uit. Allereerst werd er met een mes geprobeerd krassen te maken. De display overleefde dat, de behuizing echter niet. De display is echter ook niet krasbestendig. Als er met schuurpapier voorzichtig overheen word gewreven ontstaan er direct krassen. Met wat meer druk op het schuurpapier worden de krassen nog groter, en dus is de conclusie dat je voorzichtig moet zijn met je Apple Watch. Met het sportmodel althans.

blijkt dat de display van de duurdere versies van de smartwatch sterker is. Tot slot werd de Apple Watch ook nog bewerkt met een hamer. De display sneuvelde vrijwel direct maar het duurde toch even voordat de smartwatch niet meer werkte.

[youtube]zCtQ6mlKEhk[/youtube]

Conclusie: het sportmodel van de Apple Watch kan goed tegen water maar is zeker niet krasbestendig. Al vrij snel ontstaan er krassen op de display en de behuizing. Wees dus voorzichtig met je smartwatch! Onder water werkt de display van de Apple Watch niet optimaal maar eenmaal uit het water werkt alles weer zoals het hoort. Nogmaals, Apple geeft aan dat de smartwatch niet waterproof is en dat douchen of zwemmen met de Apple Watch wordt afgeraden.

Wat je overigens zeker niet moet doen is je Apple Watch in de blender laten vallen...

[youtube]E8sxwK2pJI4[/youtube]

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000