Waar voor je geld: 5 goede systeemcamera's van max 2000 euro

© Sony

Waar voor je geld: 5 goede systeemcamera's van max 2000 euro

Geplaatst: 16 april 2024 - 12:03

Maikel Dijkhuizen

Bij ID.nl zijn we dol op kwaliteitsproducten waar je niet de hoofdprijs voor betaalt. Een paar keer per week speuren we binnen een bepaald thema naar zulke deals. Op zoek naar een hoogwaardige systeemcamera waarmee je prachtige foto’s kunt maken? Vandaag hebben we vijf interessante modellen voor je gespot.

Disclaimer: op het moment van schrijven zijn de besproken systeemcamera’s bij de goedkoopste webwinkels niet duurder dan 2000 euro. De prijzen kunnen schommelen.

Canon EOS R7 + telezoomlens

Na aanschaf van deze uitgebreide systeemcamera kun je meteen op pad. Er is namelijk een telezoomlens met een bereik van 18-150 millimeter inbegrepen. Daarmee leg je wilde dieren, personen en andere objecten in de verte haarfijn vast. Heb je geen behoefte aan deze lens, dan kun je ook alleen de camerabody kopen. De aanwezige cmos-camerasensor ondersteunt een resolutie van maar liefst 32,5 megapixel. Daarnaast neem je video’s in 4K-kwaliteit op. De framerate bedraagt hierbij zestig beelden per seconde. In de Canon EOS R7 passen twee geheugenkaarten.

Je fotografeert via de elektronische zoeker óf het kantelbare aanraakscherm van 2,95 inch. Vanzelfsprekend kijk je hierop ook de beelden terug. Prettig is dat je in een omgeving met weinig licht makkelijk op objecten scherpstelt. Dankzij wifi-ondersteuning print je de mooiste kiekjes meteen uit of bewaar je ze in de cloud. Vergeleken met spiegelreflexcamera’s zijn het relatief lage gewicht en de compacte behuizing pluspunten. De camerabody weegt inclusief accu 612 gram. Op het moment van schrijven heeft Canon voor dit product een cashbackactie van 75 euro.

0

Powered by

logo

Sony ZV-E10 + zoomlens

De Sony ZV-E10 is een goede systeemcamera met een aantrekkelijk prijskaartje. Diverse Kieskeurig.nl-bezoekers zijn dan ook erg tevreden over dit product, want zij komen tot een gemiddelde beoordeling van een 8,5. Deze (hobby)fotografen waarderen onder meer de hoge fotokwaliteit en de vele instelopties. Verder vinden zij de lichte behuizing, de makkelijke bediening en het bijgesloten statief pluspunten. Laatstgenoemde accessoire bevat foto- en filmknoppen, zodat je met dit cameramodel ook vlogs kunt opnemen. Je publiceert de beelden via een verbonden smartphone eventueel rechtstreeks op diverse online platformen.

Ondanks de relatief lage prijs zijn de specificaties prima. Zo ondersteunt de Sony ZV-E10 een maximale fotoresolutie van 24,2 megapixel. Verder bevindt zich aan de achterzijde een aanraakscherm van 2,95 inch. Hiermee maak je foto’s en video’s, waarna je de beelden direct terugkijkt. Ten opzichte van diverse duurdere producten ontbreekt er een elektronische zoeker. Net zoals bijna alle systeemcamera’s verwissel je eenvoudig lenzen. Er is alvast een exemplaar met een zoombereik van 16-50 millimeter inbegrepen. Je kunt als alternatief ook alleen de camerabody aanschaffen.

0

Powered by

logo

Nikon Z50 + zoom- en telezoomlens

Met dit uitgebreide camerapakket kun je alle kanten op. Naast de body bevat de productdoos namelijk ook een zoomlens (16-50 mm) en telezoomlens (50-250 mm). Kortom, kies voor elke fotolocatie een geschikt objectief. Selecteer je liever zelf één of meerdere lenzen met F-mount-ondersteuning, dan kun je ook alleen de body van de Nikon Z50 kopen. Maak met deze systeemcamera kiekjes op een respectabele resolutie van 20,9 megapixel. Voor het vastleggen van hét juiste fotomoment schiet dit model maar liefst elf plaatjes per seconde! Verder leg je eventueel 4K-video’s vast in een framerate van 30 fps.

Zoals we inmiddels van Nikon gewend zijn, heeft de behuizing een geribbelde afwerking. Dat geeft je tijdens het fotograferen veel grip. Dankzij een lichte bodybehuizing van 450 gram (inclusief accu) neem je de Z50 moeiteloos overal mee naartoe. Het kantelbare aanraakscherm van 3,2 inch is voor camerabegrippen groot. Zo kun je ter plekke alvast de beelden beoordelen. Bepaal met behulp van de elektronische zoeker precies wat je op de gevoelige plaat vastlegt . Via bluetooth of wifi hevel je de bestanden makkelijk over naar een ander apparaat of online platform. Benieuwd naar ervaringen van andere fotografen? Lees dan deze positieve reviews.

0

Powered by

logo

Lees ook: Systeemcamera of spiegelreflex: welke past het best bij jou?

Canon EOS R100 + zoom- en telezoomlens

Naast de eerder besproken EOS R7 ontwikkelt Canon ook goedkopere systeemcamera’s. De breed verkrijgbare Canon EOS R100 is hiervan een goed voorbeeld. Ondanks de lagere prijs ondersteunt dit model een behoorlijke resolutie van 24,1 megapixel. Verder levert de fabrikant twee lenzen met een zoombereik van 18-45 en 55-210 millimeter mee. Voor een bedrag van ruimschoots onder de duizend euro haal je hiermee dus een volwaardige camera-uitrusting in huis. Je kunt het product trouwens ook alleen met één lens kopen.

Een handige optie is dat je dit fototoestel eenvoudig aan een smartphone koppelt. Dat werkt via een app. Op deze wijze zijn de beelden direct op je smartphone beschikbaar, waarna je ze bijvoorbeeld via WhatsApp of Facebook met bekenden deelt. De EOS R100 kan overweg met wifi en bluetooth. Voor een donkere omgeving komt de ingebouwde flitser goed van pas. Verder heeft deze prijsvriendelijke systeemcamera een elektronische zoeker en aanraakscherm van 2,95 inch.

0

Powered by

logo

Sony Alpha A6700 + zoomlens

Hoewel de Sony Alpha A6700 pas sinds vorig jaar op de markt is, heeft deze systeemcamera al een goede reputatie opgebouwd. Lees maar eens deze reviews van Kieskeurig.nl-bezoekers. Samen met de bijgesloten zoomlens van 15-50 millimeter is de behuizing redelijk compact. Hierdoor leent de Alpha A6700 zich goed voor reislustige personen. Als alternatief kun je de camerabody ook met een telezoomlens van 18-135 millimeter kopen, maar dan betaal je wel een hogere aanschafprijs.

Gebruik tijdens het fotograferen de elektronische zoeker of het 2,95-inch scherm. Een belangrijk speerpunt is de hoge resolutie van de cmos-sensor. Die bedraagt namelijk 26 megapixel. Daarnaast film je net zo makkelijk in 4K-kwaliteit. Voor het opslaan van foto’s heb je keuze uit de formaten jpeg en raw. Op jouw verzoek kan de camera grote raw-bestanden comprimeren, zodat deze beelden minder ruimte in beslag nemen. Via wifi kopieer je foto’s en video’s draadloos naar andere apparaten.

0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten