Microsoft: de smartphone staat al 5 jaar stil (video)

© CIDimport

Microsoft: de smartphone staat al 5 jaar stil (video)

Foto & video

Geplaatst: 30 oktober 2012 - 14:26

Aangepast: 16 november 2022 - 09:22

Jasper Bakker

Microsoft stelt dat de smartphone in zijn huidige vorm stamt van 2007, toen de allereerste iPhone uitkwam. "Android heeft dat gekopieerd", aldus de maker van Windows Phone 8.

Bij de officiële onthulling van de nieuwe Windows Phone-versie schampert Microsoft over zijn - veel grotere - concurrenten. "De state of the art in de kernervaring van smartphones is niet echt geëvolueerd in de vijf jaar sinds het is bedacht", stelt Windows Phone-manager Joe Belfiore. De voornaamste gebruikerservaring van de meeste hedendaagse smartphones is volgens hem gestandaardiseerd door Apple met de iPhone. "En het is in wezen gekopieerd op Android-telefoons."

'Het gaat niet om veel apps'

De Microsoft-topman spreekt van "grids met statische iconen", voor apps op mobiele platformen. Met de iPhone 5 heeft Apple daar slechts een vijfde rij aan toegevoegd. "Dus gebruikers kregen wat meer om te doen met die ervaring." Windows Phone gebruikt een nieuwe metafoor: de zogeheten live tiles, die informatie van apps weergeeft in de tegels die dienst doen in plaats van iconen.

Het gaat er niet alleen om dat je kunt kiezen uit veel apps, claimt Belfiore. Microsoft loopt qua hoeveelheid apps flink achter op zowel Apple als Android-maker Google. De Windows Phone-producent prijst de meerwaarde van nuttige apps aan, die de smartphone opnieuw uitvinden zodat die draait om de eindgebruiker.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000