De meeste mensen zullen wel bekend zijn met de populaire berichtenapplicatie WhatsApp. Met deze vier trucs word je een ware expert.

1. Foto's verstoppen

Foto's delen via WhatsApp leent zich goed voor het uithalen van grappen. Zo kan je met WhatsApp een foto verbergen achter een nep thumbnail. Je slachtoffer krijgt dan een foto toegestuurd in WhatsApp, tikt op de foto en krijgt vervolgens een heel ander plaatje te zien dan de thumnail in eerste instantie deed vermoeden. Er zijn verschillende apps in omloop die dit voor je kunnen doen, maar in dit voorbeeld gebruiken we de Magiapp voor Android. Zoek de app in Play Store en installeer 'm op je telefoon. Open de app en gebruik Insert here your fake image, en Insert here your true image om de grote wisseltruc uit te halen. Tik vervolgens op 'Do magic!' en bepaal met welke WhatsApp-groep je de foto wilt delen. Je zult zien dat de foto wordt geladen en verborgen achter een nep thumbnail.

Sommige chatgesprekken kunnen waarlijk legendarisch zijn en het zou zonde zijn wanneer je ze op de een of andere manier verliest. Een backup maken van je WhatsApp-gesprekjes is dus niet zo'n gekke gedachte. Binnen WhatsApp kan dat als volgt: ga naar 'instellingen' en kies 'gespreksinstellingen'. Je vindt daar twee opties voor het backuppen van conversaties. De eerste optie, 'Back-up maken van gesprekken', geeft de gebruiker de mogelijkheid om met een druk op de knop gesprekken te synchroniseren met de servers van WhatsApp. Bewaar je de gesprekken liever zelf? Dan kan je kiezen voor de optie 'gesprek e-mailen'. Die optie start automatisch een mailapplicatie op je telefoon, waarmee je het gesprek kunt verzenden. WhatsApp backupt overigens zelf iedere nacht om vier uur al je bestanden. Langer dan een dag ben je je gesprekken dus niet kwijt!

Wie de berichtencarrousel van WhatsApp niet op zijn telefoontje wil of kan bekijken, heeft een andere optie om van de app gebruik te maken: WhatsApp installeren op de pc. Allereerst moet je daarvoor een emulator voor Android downloaden. In dit geval gebruiken we Bluestack, een relatief gebruiksvriendelijke emulator. Heb je het programma geïnstalleerd, struin dan vervolgens het internet af voor een WhatsApp.apk. In dit voorbeeld gebruiken we de WhatsApp messenger.apk van www.androiddrawer.com. Download het bestand en geef toestemming de apk met Bluestack te openen. WhatsApp wordt nu in de emulatoromgeving geïnstalleerd. Klik op de app en registreer je vervolgens met een telefoonnummer. Er zal naar dat nummer per sms een verificatiecode gestuurd worden. Die code kan je gebruiken om je aan te melden bij WhatsApp. 
Let op! Je kunt niet WhatsApp geïnstalleerd hebben op je telefoon en tegelijkertijd van een emulator gebruikmaken. Je hebt dus een tweede sim-kaart nodig wanneer je op beide apparaten actief wilt zijn.

Lachende gezichten, daar kan een mens geen genoeg van krijgen. Op de iPhone kun je de emoticons echt plaatsen onder het toetsenbord. Ga naar instellingen, kies algemeen en vervolgens internationaal. Druk op toetsenborden en stel de extra taal 'emoji' in (Japans voor emoticons). Wanneer je nu op de wereldbol van je toetsenbord tikt, krijg je een extra toetsenbord met emoticons die je kunt gebruiken in WhatsApp. De WhatsApp Android app heeft standaard de nodige emoticons ingebouwd, maar er zijn uitbreidingsmogelijkheden. Zo is er bijvoorbeeld de app Smiley for WhatsApp (+memes). De app is te vinden in Play Store en wanneer je de app gedownload en geïnstalleerd hebt, maakt hij direct deel uit van WhatsApp. Tijdens een gesprek kun je tikken op de paperclip en vervolgens de galerij kiezen. Nu kan je allerlei ‘fraais’ sturen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000