Zo kun je in-app-aankopen uitschakelen

© PXimport

Zo kun je in-app-aankopen uitschakelen

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 20 mei 2022 - 04:54

Aangepast: 25 november 2022 - 11:37

Justin Doornekamp

Om te voorkomen dat je per ongeluk binnen een app aankopen doet op je Android-telefoon, iPhone of iPad, kun je in-app-aankopen uitschakelen. Wij leggen uit hoe je dat doet.

Door in-app-aankopen uit te schakelen, zul je iedere keer als je een aankoop wilt doen handmatig akkoord moeten geven voor de betaling, bijvoorbeeld door je wachtwoord in te voeren. Dit is ook handig als je kinderen af en toe op je telefoon of tablet zitten.

Op een Android-apparaat

Ben je een Android-gebruiker, dan moet je naar de Google Play Store om dit te regelen. Tik op je profielicoontje om naar Instellingen te gaan. Onder Verificatie vind je de optie Verificatie vereisen voor aankopen. Hier kun je aangeven dat alle aankopen die je wilt doen op het betreffende mobiele apparaat moeten worden geverifieerd.

Als je in kortere tijd meerdere aankopen verwacht te doen, kun je ook kiezen voor de optie Iedere 30 minuten. Er is dan een periode van een half uur waarin je nieuwe aankopen kunt doen voordat je je wachtwoord weer opnieuw moet opgeven.

Heb je toch per ongeluk een in-app aankoop gedaan, dan kun je bij Google om een terugbetaling vragen. Doe dit binnen 48 uur nadat je de aankoop hebt gedaan. Via de Google Play supportpagina kun je een terugbetaling aanvragen.  

© CIDimport

Op een iPhone of iPad

Het beperkten van in-app aankopen op een iPhone of iPad loopt via de optie Schermtijd. Deze functie vind je in de Instellingen-app. Zorg wel dat je de optie schermtijd hebt ingeschakeld: pas dan vind je de opties die je nodig hebt.

Tik vervolgens op Beperkingen en zet de schuifknop achter Beperkingen aan. Dan kies je voor iTunes Store en App Store. Bij In-app aankopen selecteer je Sta niet toe om te voorkomen dat je zomaar dingen kunt kopen via een app. Meer komt er niet bij kijken.

Ook Apple heeft een retourbeleid. Log daarvoor in op reportaproblem.apple.com via je webbrowser en kies voor Ik wil graag en vervolgens voor Om restitutie verzoeken. Onder het herroepingsrecht mag je een bestelling zonder opgaaf van reden annuleren binnen 14 dagen vanaf de aankoop. Apple stort dan het bedrag binnen enkele dagen terug. 

© CIDimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000