Windows 10 Mobile uitgebracht voor Windows Phone 8.1-gebruikers

Windows 10 Mobile is uitgebracht voor bestaande telefoons. Veel Lumia's die nu nog op Windows Phone 8.1 draaien krijgen vanaf vandaag het nieuwe besturingssysteem uitgerold naar hun apparaat. Andere modellen volgen later.

De upgrade naar het nieuwe besturingssysteem komt ruim 8 maanden ná de desktop-versie uit, en meer dan anderhalf jaar nadat Microsoft aankondigde dat Windows 10 ook voor mobiele apparaten uit zou komen.
 

Modellen

Aanvankelijk wordt Windows 10 uitgerold onder de volgende modellen: Lumia 430, Lumia 435, Lumia 532, Lumia 535, Lumia 540, Lumia 635, Lumia 640 (en 640 XL), Lumia 735, Lumia 830, en de Lumia 930. Vier bestaande modellen, de Lumia 950 en 950 XL, de Lumia 550 en de meest recente Lumia 650 draaien momenteel al op Windows 10. Die telefoons zijn nu al te koop.
 

Over the air

De update wordt over-the-air verstuurd, waardoor gebruikers hun telefoon niet aan de computer hoeven aan te sluiten.

Microsoft heeft een speciale app gemaakt, 'Update advisor', waarmee Lumia-bezitters kunnen zien wanneer hun toestel de update krijgt.
 

Eén Windows

Windows 10 maakt op telefoons gebruik van dezelfde architectuur als het besturingssysteem op de desktop. Dat betekent dat applicaties op alle apparaten werken. Windows 10 heeft daarnaast nog een flinke rij andere verbeteringen, zoals een betere menu-structuur en meer personalisatiemogelijkheden.

Als je meer wilt lezen over Windows 10 Mobile, lees dan onze review van de Lumia 950 XL.
 

Plotseling

Het was lang onduidelijk wanneer Windows 10 Mobile precies werd uitgebracht. Microsoft liet slechts mondjesmaat iets weten over het nieuwe OS, en stelde de deadline voor het uitbrengen van Windows 10 keer op keer uit.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000