WhatsApp rolt eind-tot-eind-encryptie uit voor alle chats

WhatsApp voegt volledige versleuteling toe in alle chats. Daarmee zijn gesprekken tussen iOS- en Android-gebruikers en groepsgesprekken volledig beveiligd. WhatsApp gebruikt daarvoor de versleuteling van Open Whisper Systems, die ook wordt gebruikt voor de chat-app Signal.

De nieuwe encryptie werd dinsdagavond doorgevoerd. WhatsApp werkt al een tijdje aan volledige versleuteling van alle berichten, maar had dat tot nu toe nog niet overal ingesteld.

Overal

Voorheen werkte WhatsApps beveiliging alleen op iOS, maar dat was niet compatibel met Android-apparaten. Nu zijn ook daar de chats beveiligd, net als op kleinere platformen als Windows Phone en Blackberry. Niet alleen chats zijn versleuteld, maar ook foto's, video's en documenten.

De encryptie is gebouwd door Open Whisper Systems, dat ook de encryptie maakt voor de beveiligde chat-app Signal. WhatsApp werkt al langer met dat bedrijf samen voor versleuteling.

Extra veilig

Met de eind-tot-eind-encryptie is WhatsApp in één klap één van de veiligste chat-apps die er zijn. Een gesprek is namelijk alleen te lezen door de verzender en de ontvanger die de sleutel hebben. Berichten die worden onderschept of opgeslagen kunnen zelfs door WhatsApp niet worden gelezen. Toch zijn critici ook skeptisch over de beveiliging. Die is namelijk niet volledig open source en dus niet te controleren. Bovendien wordt nog steeds je adresboek naar WhatsApp gestuurd - dat bovendien inmiddels eigendom is van Facebook.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000