In de NY Times verscheen gisteren een artikel waaruit blijkt dat zo'n 95% van alle blogs wereldwijd niet of nauwelijks wordt bijgewerkt. Veel blogs verdwijnen net zo snel als dat ze eens ontstaan zijn.Deze conclusie komt uit een studie van weblog Technorati,waaruit bleek dat slecht 7.4 miljoen van de 133 miljoen weblogs die werden gevolgd niet zijn ge-update in de laatste4 maanden. Van die 7.4 miljoen weblogs zouden slechts 50.000 tot 100.000 blogs verantwoordelijk zijn voor vrijwel alle pageviews.

Reden voor dit hoge aantal niet geupdate weblogs is dat de drempel om er een te beginnen erg laag ligt. Het beginnen van een weblog is gratis en erg eenvoudig, ook voor beginners. Het eerste artikel of gedachtenspinsel staat in no time online. De kunst zit hem echter in het volhouden, dit is iets waar maar weinig bloggers in slagen. Vaak wordt de update frequentie na de eerste vijf artikelen al een stuk lager en na een artikel of tien wordt het dan voor gezien gehouden. In het meest recente artikel maakt de blogger vaak nog excuses dat hij of zij al zo lang geen update meer heeft gegeven...

Het zou kunnen zijn dat de populaire dienst Twitter een rol speelt bij de daling van het aantal actieve blogs. Misschien dat een groot aantal voormalige bloggers inmiddels zijn overgestapt naar dit nieuwe micro-blogging platform om hun gedachtengoed te delen met de wereld. Maar ook bij Twitter werd eerder deze maand bekend dat slechts 10% van de Twitter accounts verantwoordelijk is voor 90% van alle Tweets. De rest houdt het, ook hier, na een beperkt aantal updates voor gezien.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000