Samsung Gear Fit - Handige kompaan voor Galaxy S5

© PXimport

Samsung Gear Fit - Handige kompaan voor Galaxy S5

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 30 april 2014 - 05:25

Aangepast: 24 november 2022 - 10:38

Redactie

De Samsung Gear Fit is speciaal ontwikkeld door Samsung om gedetailleerde trainingsprogramma's in elkaar te zetten. De Gear Fit is een handig apparaat als je hem combineert met de Samsung Galaxy S5. Voor andere Samsung-apparaten is het een vrij nutteloos speeltje.

De Samsung Gear Fit is bedoeld als dé fitnesstool voor Samsung-smartphones. Voor de Galaxy S5 werkt dat prima. Hierop functioneert de Samsung Gear Fit naar behoren. Op andere apparaten, waaronder de Galaxy S3 waarop wij hem ook getest hebben, biedt de Gear Manager nauwelijks toegevoegde waarde. Dat komt omdat de bijbehorende Gear Fit Manager-applicatie alleen op de Galaxy S5 gegevens opslaat en bijhoudt.

Voor de sportieveling

De Samsung Gear Fit is alleen nuttig als je sportief actief bent. Dat vooropgesteld is het een zeer makkelijk hanteerbaar product, waarbij je per categorie een apart trainingsschema kunt instellen. Wandelaars kunnen bijhouden hoe ver ze hebben gelopen, hoe lang ze daar over gedaan hebben en wat de gemiddelde hartslag tijdens het lopen is geweest. Als hij deze meet, want dat gaat weleens mis. Soms neemt de Gear Fit je hartslag gewoon niet op.

© PXimport

Gelukkig laat de hartslagmeter het niet altijd afweten.

Als je fietst of hardloopt worden ook de minimale, gemiddelde en maximale snelheden berekend en opgeslagen. Er is een coach aanwezig, maar die is helaas alleen bruikbaar bij hardloopprogramma's. Daarnaast kun je alle resultaten van de pedometer aflezen en elk afzonderlijk trainingsresultaat bekijken.

Samsung Gear Fit Manager

De Samsung Gear Fit Manager is de applicatie voor Samsung-producten waarop je gegevens van trainingen kunt teruglezen. Je kunt je trainingsschema's aanpassen op basis van je progressie. Er zit echter een addertje onder het gras. De applicatie is op de Galaxy S5 compleet anders dan op bijvoorbeeld de Galaxy S3.

© PXimport

De Gear Fit ziet er strak uit.

Het is natuurlijk positief dat je makkelijk toegang hebt tot gegevens, maar waarom alleen op de S5? Je wordt hiermee verplicht de Gear Fit daarop te gebruiken, omdat de app op andere apparaten enorme gebreken heeft.

Alleen op Galaxy S5

De Samsung Gear Fit Manager houdt de gegevens van je trainingen niet bij op een andere smartphone dan de Samsung Galaxy S5. Werk je met een andere smartphone, dan heb je bijna niets aan de Gear Fit en bijbehorende applicatie. Je behaalde resultaten worden niet weergegeven, alleen je allerlaatste trainingsresultaat is zichtbaar.

© PXimport

De slaapfunctie voegt weinig toe.

Daarnaast raakt de smartwatch op den duur ook gegevens kwijt, je kunt namelijk maar tot een week terugkijken wat je hebt gedaan. Je hebt als gebruiker dus geen enkele houvast, tenzij je handmatig alles bijhoudt. De Gear Fit bevat daarnaast functies die helemaal niets toevoegen, met als meest opmerkelijke de slaapmeter. Deze meet hoe lang je hebt geslapen en hoelang je bewegingloos op bed hebt gelegen, niet echt een handige functie.

Muziek afspelen

Waar de Samsung Galaxy Gear Fit in uitblinkt, is als mediaspeler. Met een druk op het touchscreen bepaal je welke muziek je hoort en de volume ervan. Dit is vooral een zeer handige toevoeging voor tijdens het sporten. Een ander handigheidje is dat je inkomende oproepen kunt weigeren door over je scherm te swipen en met automatische berichten kunt reageren. Je mist tijdens het sporten helemaal niets en kunt ook makkelijk je gegevens via sociale media delen. Een nadeel is wel dat je niet kunt opnemen.

© PXimport

Ontvang meldingen van inkomende berichten.

Design en bruikbaarheid

Al gebruik je de Samsung Gear Fit drie dagen non-stop achter elkaar, dan is de kans groot dat je deze nog steeds niet hoeft op te laden. Dat was wel anders bij de eerste Galaxy Gear van Samsung. Doordat het vooral je smartphone is die veel batterijgebruik verliest, doet de smartwatch buiten het bijhouden van gegevens bar weinig. Muziek die je afspeelt kost energie op de Galaxy-smartphone en ook de GPS-tracker put daar energie uit.

Hoewel je met je smartwatch van alles aanstuurt, verbruikt de batterij zeer weinig. Daarnaast oogt het apparaatje zeer strak. Hij is vrij klein, bevat een mooi zwartleren bandje en toont qua uitstraling enige klasse. Dit komt mede door het gebogen scherm. Die sluit precies om de pols heen en komt daardoor zeer stijlvol over. Het is dan wel jammer dat het plastic randje om het beeldscherm de luxe uitstraling wat vermindert. Dat neemt niet weg dat je er graag mee gezien mag worden.

Conclusie

De Samsung Galaxy Gear Fit is een handig product, zolang je deze combineert met de Galaxy S5. Doe je dit niet, dan werkt de Gear Fit minder goed en houdt de Samsung Gear Fit Manager enkel je laatst behaalde resultaat bij. De hartslagmeter laat helaas ook te wensen over en meet niet altijd tijdens het sporten of in ruststand.Je kunt op de Galaxy S5 trainingen in elkaar zetten en per workout aflezen hoe je gepresteerd hebt. Voor een marktprijs van 200 euro is het een aardig product, maar kijk er vooral niet naar om als je niet met de Galaxy S5 werkt.

6,0

ONS OORDEEL

Pluspunten

Design

Trainingen

Combinatie met S5

Minpunten

Combinatie andere Samsung-producten

Hartslagmeter

Conclusie

Samsung Gear Fit ---------------- **Prijs:** € 199,99 **Besturingssysteem:** Aangepaste versie rtos **Beeldscherm:** 1,84 inch (gebogen Super AMOLED) **Resolutie:** 432 x 128 pixels **Afmetingen:** 23,4 x 57,4 x 11,95 mm **Batterij:** 210mAh **Connectiviteit:** Bluetooth v4.0...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000