Zonder domeinnaam uiteraard geen hosting, dus dat is uw eerste stap naar een succesvolle website. In Nederland is de SIDN (Stichting Internet Domeinregistratie Nederland) de verantwoordelijke partij voor de registratie van Nederlandse domeinnamen. Vorig jaar augustus werd de 2,5 miljoenste(!) punt-nl-domeinnaam in de digitale boeken van de SIDN bijgeschreven.


Op SIDN kunt u zien of een domeinnaam nog vrij is. Ook kunt u gedetailleerde informatie opvragen over de eigenaar van bestaande domeinnamen, maar let op dat de informatie niet altijd up-to-date is. SIDN regelt ook de ENUM-domeinregistratie die onlangs in Nederland van start is gegaan. Dit is een ip-communicatiedienst die het mogelijk maakt om een Nederlands telefoonnummer te registreren als domeinnaam.

U kunt dan in de toekomst bellen via een webadres. Maar achter de domeinnaam gaan nog meer bereikbaarheidsgegevens schuil, zoals een e-mailadres.

www.sidn.nl

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000